Wiosenne nowości w Costa Coffee

Udostępnij artykuł
Gdy wszystko budzi się do życia po zimie, Costa Coffee pobudza owocowymi nowościami. Kawa z akcentami prosto z ogrodu, lekkie koktajle oraz wiosenna herbata z wpisującymi się w nową porę roku dodatkami.

Kawy z domieszką słońca

Każdy, kto marzy o przeniesieniu się w egzotyczne miejsce i chce poczuć jego smak, powinien spróbować najnowszej kawy Mangoccino, która pachnie słodkim mango. Kolejna nowość Very Cherry Mocha Latte jest często wybierana wśród wielbicieli czekoladek z wiśnią. Viva Vanilla Light kawa na mleku odtłuszczonym to bestseller wśród osób dbających o linię.

Moc koloru w koktajlu

Costa Coffee przygotowała owocowy zastrzyk energii w postaci smoothie o trzech, orzeźwiających smakach. Żółty koktajl przygotowywany jest na bazie papai, mango i ananasa. Czerwone smoothie pokochają fani truskawki, czereśni i maliny. Zielony koktajl to połączenie mango, ananasa, ogórka, szpinaku i brokułu.

Truskawki już marcu?

Mrs. Gorąca i Mr. Słodki – najgorętsza para tej pory roku to herbata z truskawkami i porzeczkami oraz rozpływający się w ustach sernik brownie. Serowo-czekoladowe ciasto i rozgrzewający napój z owocami to idealne połączenie zanim nadejdą ciepłe noce.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – LUTY – MARZEC 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 15.03.2019
Aktualizacja: 20.02.2022