Wnętrza restauracji Zoni znowu docenione

Udostępnij artykuł
Niedawno okrzyknięto ją jedną z siedmiu najpiękniejszych restauracji na świecie. Teraz lokal zdobył nagrodę w europejskiej edycji międzynarodowego konkursu International Property Awards.

Restauracja Zoni zwyciężyła w European Property Awards w kategorii Leisure Interior. Międzynarodowe jury składające się z ponad 80 ekspertów z branży architektonicznej i wnętrzarskiej uznało Zoni za najpiękniejsze w Polsce miejsce do spędzania wolnego czasu.

W konkursie The International Property Awards została doceniona oryginalność wnętrza Zoni oraz zastosowanie innowacyjnych rozwiązań. Z jednej strony znajdziemy tu wysmakowane detale, czy specjalnie zaprojektowane oraz wykonane dla Zoni meble: stoły, krzesła barowe, niezwykłą szafą na wina, czy unikatowe oświetlenie. Z drugiej – cenne elementy przeszłości, m.in. ogromne żeliwne XIX-wieczne kotły, czy elementy dawnych maszyn i urządzeń fabrycznych występujące w nowych, często zaskakujących rolach. Fragmenty przeszłości i teraźniejszości łączą się tu w idealną całość. 

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – SIERPIEŃ-WRZESIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Równie wysoki poziom co wnętrze reprezentuje w Zoni międzynarodowa autorska kuchnia Michała Gniadka. Oprócz części restauracyjnej Zoni może pochwalić się też barem z imponującą kolekcją najlepszych wódek z Polski i całego świata, a także wybornymi winami idealnie komponującymi się z serwowanymi daniami oraz kartą autorskich koktajli.

The International Property Awards stanowi znak najwyższej jakości w branży, szanowany i doceniany na całym świecie. O nagrodę każdego roku ubiegają się studia projektowe z Europy, Azji, Afryki czy Ameryki Środkowej i Południowej. Nagroda przyznana Zoni to kolejne wyróżnienie dla Mirosława Nizio, właściciela pracowni Nizio Design International odpowiadającej za projekt wnętrza restauracji. Statuetki zostaną wręczone 24 października podczas uroczystej gali w Londynie.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 24.09.2019
Aktualizacja: 24.09.2019