WSP Społem poszerza ofertę cateringową

Udostępnij artykuł

"Majonez do zapiekania" przeznaczony jest do przygotowywania pizzy, zapiekanek oraz tostów. Jak zapewnia producent, charakteryzuje się on dużą odpornością na działanie wysokiej temperatury, bardzo dobrze wiąże soki mięsa oraz warzyw i podkreśla smak zapiekanych potraw. Unikalna receptura sosu pozwala na odgrzewanie dań przygotowanych z jego dodatkiem w piekarniku lub mikrofalówce, bez obniżania ich walorów smakowych. Nowy produkt został przygotowany z myślą o klientach z branży horeca (hotele, restauracje, catering).

WSP Społem Kielce posiada szeroki wybór majonezów, musztard, ketchupów i sosów smakowych dedykowanych gastronomii. Te ostatnie nadają się zarówno do podania na zimno, jak i na ciepło. Spółka zaopatruje też placówki horeca w półprodukt "chrupek" do samodzielnego przygotowania, znany szerzej pod nazwą "Snack – Przysmak Świętokrzyski". Produkty skierowane do odbiorców typu horeca różnią się od wyrobów dla detalu nie tylko wielkością opakowania, ale w niektórych przypadkach dostosowanymi do potrzeb gastronomii recepturami.

WSP Społem jest obecnie drugim w kraju producentem majonezów i jednym z największych wytwórców musztard. W niezależnym badaniu TNS OBOP Majonez Kielecki został wskazany przez Polaków jako jedna z polskich marek, cieszących się największym uznaniem, najczęściej spożywanych i najbardziej godnych polecenia.

Karolina Stępniak

Redaktor naczelna Świat Hoteli, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Hotelarskiego PROFIT HOTEL®, dyrektor wydawnicza, współwłaścicielka BROG B2B. Absolwentka wydziału dziennikarstwa Collegium Civitas w Warszawie. Doświadczenie zdobywała w takich pismach jak Gazeta Wyborcza i Życie Warszawy. Z firmą BROG Media (później BROG Marketing i BROG B2B) związana od grudnia 2010 roku. Początkowo jako dziennikarz w czasopismach Świat Hoteli i Nowości Gastronomiczne oraz portalu Horecanet.pl. Od lutego 2013 pełni funkcję redaktor naczelnej Świata Hoteli, a od stycznia 2018 roku dyrektor wydawniczej i współwłaścicielki wydawnictwa BROG B2B. Jest również współorganizatorką Forum Rynku Hotelarskiego Profit Hotel, a także odpowiedzialna za tworzenie portalu Horecanet.pl oraz współorganizację Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum i Forum Rynku Kawiarni, Cukierni, Lodziarni, Piekarni Sweets & Coffee. Jest także wykładowczynią i członkinią Rady Biznesu Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula. Interesuje się polskim rynkiem hotelarskim i gastronomicznym. Prywatnie uwielbia sport, w szczególności bieganie, poza tym dobrą kuchnię i polskie kino. Szczęśliwa partnerka i mama Łucji.

Opublikowano: 27.07.2010
Aktualizacja: 27.07.2010