"Majonez do zapiekania" przeznaczony jest do przygotowywania pizzy, zapiekanek oraz tostów. Jak zapewnia producent, charakteryzuje się on dużą odpornością na działanie wysokiej temperatury, bardzo dobrze wiąże soki mięsa oraz warzyw i podkreśla smak zapiekanych potraw. Unikalna receptura sosu pozwala na odgrzewanie dań przygotowanych z jego dodatkiem w piekarniku lub mikrofalówce, bez obniżania ich walorów smakowych. Nowy produkt został przygotowany z myślą o klientach z branży horeca (hotele, restauracje, catering).
WSP Społem Kielce posiada szeroki wybór majonezów, musztard, ketchupów i sosów smakowych dedykowanych gastronomii. Te ostatnie nadają się zarówno do podania na zimno, jak i na ciepło. Spółka zaopatruje też placówki horeca w półprodukt "chrupek" do samodzielnego przygotowania, znany szerzej pod nazwą "Snack – Przysmak Świętokrzyski". Produkty skierowane do odbiorców typu horeca różnią się od wyrobów dla detalu nie tylko wielkością opakowania, ale w niektórych przypadkach dostosowanymi do potrzeb gastronomii recepturami.
WSP Społem jest obecnie drugim w kraju producentem majonezów i jednym z największych wytwórców musztard. W niezależnym badaniu TNS OBOP Majonez Kielecki został wskazany przez Polaków jako jedna z polskich marek, cieszących się największym uznaniem, najczęściej spożywanych i najbardziej godnych polecenia.