WSP Społem poszerza ofertę cateringową

Udostępnij artykuł

"Majonez do zapiekania" przeznaczony jest do przygotowywania pizzy, zapiekanek oraz tostów. Jak zapewnia producent, charakteryzuje się on dużą odpornością na działanie wysokiej temperatury, bardzo dobrze wiąże soki mięsa oraz warzyw i podkreśla smak zapiekanych potraw. Unikalna receptura sosu pozwala na odgrzewanie dań przygotowanych z jego dodatkiem w piekarniku lub mikrofalówce, bez obniżania ich walorów smakowych. Nowy produkt został przygotowany z myślą o klientach z branży horeca (hotele, restauracje, catering).

WSP Społem Kielce posiada szeroki wybór majonezów, musztard, ketchupów i sosów smakowych dedykowanych gastronomii. Te ostatnie nadają się zarówno do podania na zimno, jak i na ciepło. Spółka zaopatruje też placówki horeca w półprodukt "chrupek" do samodzielnego przygotowania, znany szerzej pod nazwą "Snack – Przysmak Świętokrzyski". Produkty skierowane do odbiorców typu horeca różnią się od wyrobów dla detalu nie tylko wielkością opakowania, ale w niektórych przypadkach dostosowanymi do potrzeb gastronomii recepturami.

WSP Społem jest obecnie drugim w kraju producentem majonezów i jednym z największych wytwórców musztard. W niezależnym badaniu TNS OBOP Majonez Kielecki został wskazany przez Polaków jako jedna z polskich marek, cieszących się największym uznaniem, najczęściej spożywanych i najbardziej godnych polecenia.