Zimowe przysmaki w North Fish

Udostępnij artykuł
We wszystkich restauracjach dostępna jest zimowa oferta produktowa. Aktualne menu zostało wzbogacone o dziesięć kompozycji smakowych.

Pierwszą z nich jest pikantny Mintaj Hot&Cheese. Panierowany filet z mintaja z serem cheddar, papryczką piri – piri, został nakryty charakterystycznym sosem cebulowym. Mintaj red onion, czyli kawałek fileta z mintaja, podawany z sosem i siekaną czerwoną cebulą – jest to kolejna pozycja z menu obiadowego. Trzecia, ostatnia propozycja głównego dania to Miruna z prażoną cebulką, z sosem ziołowo – czosnkowym, podawana z prażoną cebulką i serem mozzarella.

W zimowej ofercie znajduję się kilka pozycji dań z kuchni wegetariańskiej, m.in. totalna nowość w North Fish, Smażony ser Edam w panierce. Drugie wegetariańskie danie to Pikantne kuleczki serowe z papryczkami jalapeno polecane dla wszystkich miłośników pikantnych i wyrazistych potraw.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – LISTOPAD / GRUDZIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

W nowym menu nie mogło zabraknąć zeszłorocznych hitów, czyli rozgrzewającej Serowej zupy oraz Fishburgera zimowego. Sycąca wegetariańska zupa serowa, podawana jest z grzankami. Natomiast zimowy Fishburger z wypiekaną na miejscu bułką, która skrywa w środku kawałek dorsza atlantyckiego, kwaszoną kapustę oraz placek ziemniaczany.

Dla spragnionych gości North Fish przygotował dwa rodzaje Smoothie: porzeczkowe oraz truskawkowe. Na koniec czeka deser Panna Cotta z musem z czarnej porzeczki.

Warto wspomnieć, że dla gości zostały przygotowane wyjątkowe promocje, dostępne na stronie internetowej North Fish oraz w aplikacji mobilnej. Oferta “Zima” dostępna jest we wszystkich restauracjach North Fish do 08.03.2020 r.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 09.01.2020
Aktualizacja: 09.01.2020