Kanapka New York Beef Classic (oferowana w cenie 10,90 zł) to klasyczny smak hamburgera w amerykańskim stylu. Zawiera dwa kotlety z mięsa wołowego, pomiędzy którymi znajduja się roztopione plasterki sera Cheddar, świeży pomidor i cztery plasterki lekko słodkiego ogórka konserwowego. Kanapka doprawiona jest musztardą i sosem majonezowym oraz czerwoną cebulą. New York Beef Classic można kupić w zestawach: McZestaw New York Beef Classic (16,40 zł) oraz McZestaw Powiększony New York Beef Classic (17,90 zł). Do kanapki sieć poleca łódeczki ziemniaczane – kawałki ziemniaków w kształcie łódeczek podawane z sosem śmietanowym – dostępne osobno (5,50 zł) i w zestawach powiększonych.
W menu restauracji pojawi się również nowy deser – jabłecznik. Będzie on w sprzedaży przez cały dzień, również w porze śniadań w cenie 5,50 zł. Wszystkie pozycje będą dostępne w restauracjach McDonald’s do końca września 2010 r. lub do wyczerpania produktów.
McDonald’s Polska rozpoczął działalność w 1992 roku, otwierając pierwszą restaurację w Warszawie. Obecnie działa w Polsce 242 restauracji McDonald’s, które zatrudniają ponad 14 500 osób. 103 z nich to obiekty prowadzone przez 50 licencjobiorców. Firma nie informuje o szczegółach planu otwarć. Spółka ujawnia jednak, że tegoroczny plan zakłada uruchomienie większej ilości lokalizacji niż w ubiegłym roku (w 2009 roku otwarto 17 nowych restauracji).