Aleksandra Sowa-Trzebińska o sezonowych inspiracjach

Udostępnij artykuł

[SPECJALNIE DLA NAS] W słodkim biznesie nie sposób nie czerpać inspiracji z natury. Dlatego tradycją stało się już wprowadzanie do oferty sezonowych propozycji. Czas wiosenno-letni w Cukierni Sowa będzie pod znakiem owoców i ciekawych kompozycji smakowych. W najbliższych miesiącach obok naszej klasycznej oferty dostępne będą też wyjątkowe nowości. Niezmiennie stawiamy na wszystko to, co najlepsze. Dlatego do naszych słodkich wyrobów i deserów wykorzystujemy świeże owoce sezonowe pochodzące od lokalnych dostawców – mówi w komentarzu Aleksandra Sowa-Trzebińska, z zarządu Cukierni Sowa.

Właśnie rozpoczynający się sezon znajdzie odzwierciedlenie w naszej ofercie słodkich ciast. Są znakomitym kompromisem między tradycyjnymi wypiekami, a autorskimi kompozycjami opracowanymi przez naszych mistrzów cukiernictwa. Rabarbar, porzeczka, maliny czy truskawki to tylko niektóre z owoców, które pojawiają się w naszych drożdżowych plackach i innych słodkich wyrobach. 

Pora na lodowe przysmaki

Sezon wiosenno-letni tradycyjnie stoi także pod znakiem lodów… i to jakich. Dbamy o to, aby co roku wprowadzać do naszej oferty nowe smaki. W tym roku proponujemy lody orzechowo-kakaowe z wafelkiem. Także lody malaga z whisky, lody a’la Creme Brulee z maliną i przysmak najmłodszych, czyli lody guma balonowa. Wprowadziliśmy lody o smaku kostki królewskiej. To ukłon w kierunku naszych stałych klientów, którzy od lat są wierni smakowi naszej kostki królewskiej. Obok nowości serwować będziemy też znane i lubiane smaki, m.in. czekoladowy, truskawkowy, słony karmel czy cookies. Lodowe wariacje Cukierni Sowa sprzedajemy w naszych lokalach zarówno na porcje, jak i w kubkach. 

Autorskie kompozycje deserowe

Sezonowe inspiracje można znaleźć także w naszej słodkiej karcie deserowej. Lodowa rozkosz z malinami, sunrise z pomarańczami, czarny las z wiśniami czy ferrari z truskawkami to tylko niektóre z deserowych propozycji, które z pewnością trafią w gusta lodowych smakoszy. Wszystkie desery serwujemy na bazie naszych lodów i świeżych owoców, a ich receptury są opracowane przez najlepszych ekspertów pracujących w Cukierni Sowa. 

Łyk nowości

Natomiast w naszych sezonowych napojach królować będzie poziomka. Przygotowaliśmy trzy autorskie kompozycje smaków. Na fanów orzeźwiających napojów czeka lemoniada poziomkowa, a kawosze mogą się skusić na poziomkowe napoje w dwóch odsłonach – mrożone latte poziomkowe i latte poziomkowe. 

Co ważne, w ofercie Cukierni Sowa niezmiennie dostępne są także wszystkie klasyki – słodkie wyroby, torty, pączki, eklery czy chrupiące pieczywo. We wszystkich punktach klienci znajdą również kawę z naszej palarni oraz ręcznie robione praliny i czekolady. Zainspirowani zmieniającymi się porami roku wprowadzamy do oferty sezonowe nowości, jednak zawsze działamy w myśl zasady, że sezon na najwyższą jakość i najlepszy smak trwa cały rok.

SWEETS & COFFEE wydanie pierwsze 2022
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 23.06.2022
Aktualizacja: 23.06.2022