Big Adriano z drugim punktem w stolicy

Udostępnij artykuł
W lokalu przy ul. Dzieci Warszawy 27a zjemy syte pizze typu deep dish w kilku rodzajach (chicago, american Pan). Dodatkowo przyrządzane są też przystawki i startery w stylu amerykańskich pizzerii oraz dania z grilla takie jak: hamburgery. Dla osób dbających o linie powstała wersja fit burgerów. Kolejny punkt znajduje się przy ul. Chmielnej 6, nie ma w nim obsługi kelnerskiej i oferuje deep dish tylko w małym rozmiarze.

Deep dish pizza, kulinarna atrakcja Chicago, dostępna jedynie w kilku innych Stanach i w niewielu punktach poza tym krajem, w tym  w Warszawie. Kształtem przypomina ona tartę, a jej ciasto ma maślany smak. Brzegi ciasta są nieco wyższe niż poziom farszu, w którym znajduje się dużo sosu pomidorowego, sera i innych dowolnych dodatków.

Deep dish jest pieczona w okrągłej stalowej patelni, która wygląda jak tortownica czy blacha do ciasta niż typowa pizza. Patelnia jest naoliwiona w celu umożliwienia łatwego usunięcia, a także stworzenia efektu smażenia na zewnętrznej stronie skorupy. Oprócz zwykłej mąki pszennej, ciasto na pizzę zawiera mąkę kukurydzianą, ciasto prasuje się na bokach garnka, tworząc miskę dla bardzo grubej warstwy dodatków.

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 06.02.2019
Aktualizacja: 07.02.2019