Bubbles z ofertą walentynkową

Udostępnij artykuł
Menu pełne przepysznych dań na ten szczególny dzień przygotował szef kuchni. Poza smakołykami, lokal zapewnia także nastrojową atmosferę i największy wybór bąbelków z całego świata.

Stoliki można zarezerwować na godzinę 18.00 i 21.00 i skorzystać z menu walentynkowego składającego się z przystawki, dania głównego, deseru (do wyboru) w cenie 120 zł za osobę (plus 10 proc. serwisu kelnerskiego). Dodatkowo można będzie zamówić między innymi kultowe ostrygi, tatar z pomidora czy nogi kraba kamczackiego.

Menu obejmuje: przystawki (jedna do wyboru) – mule w sosie szafranowym, kompresowany ogórek z awokado, orzechami i marynowaną dynią, kozim serem i kiełkami grochu lub plastry kaczki z sosem z czarnej porzeczki i julienne z mango. Danie główne również można wybrać z trzech propozycji: królik faszerowany, puree z pietruszki i mus z moreli; filet z sandacza na ciastku z amarantusa, smażoną kapustą z kminkiem i sosem cytrynowo-kardamonowym. Pozycje deserowe to ciastko ptysiowe z lodami waniliowymi, polewą z gorzkiej belgijskiej czekolady lub francuskie ciastko z kremem dyniowym i sosem z czerwonej porzeczki.

Dodatkowe dania, dostępne tego dnia w cenach regularnych z karty: nogi kraba kamczackiego, tatar z pomidora, świeże ostrygi z cytryną i mignonette, kaszanka z cebulą i chorizo, mule w sosie maślano-winnym lub arrabiata, plastry rostbefu z dipem musztardowym, awokado z salsą pistacjową, foie gras z musem kiwi i grzankami, ślimaki w sosie serowo-bazyliowym, tradycyjny tatar wołowy z jajkiem, krewetki z musem jabłkowym.

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 05.02.2019
Aktualizacja: 05.02.2019