Burger King rozszerza roślinne menu

Udostępnij artykuł

Po sukcesie Plant-based Whopper i Plant-based Nuggets, Burger King kontynuuje współpracę z The Vegetarian Butcher. Teraz powiększa bezmięsną ofertę o kolejne roślinne propozycje: Plant-based Royale, Plant-based Cheeseburger, Plant-based Double Cheeseburger, Plant-based Chilli Cheeseburger oraz Plant-based Hamburger. Burgery można zamawiać już od dziś we wszystkich restauracjach Burger King na terenie Polski.

Rozszerzenie roślinnego menu w restauracjach Burger King jest odpowiedzią na rosnący wege apetyt gości. Nieustannie powiększająca się oferta plant-based, to alternatywa dla wszystkich. Zwłaszcza tych, którzy chcieliby ograniczyć mięso, nie rezygnując przy tym ze smaku i wizyt w ulubionej restauracji. Wszystkie produkty, podobnie jak ich mięsne odpowiedniki pozostają delikatne i soczyste w środku, a w smaku przypominają ich mięsne odpowiedniki.

Burger King® odpowiada na trendy konsumenckie oraz oczekiwania gości, którzy po wprowadzeniu Plant-based Whopper i Plant-based Nuggets dopytywali o kolejne bezmięsne pozycje – komentuje Zuzanna Kilar-Tyczyńska, brand manager Burger King® Polska. Zgodnie z obietnicą marki, cały czas szukamy możliwości zapewnienia fanom nowości nie rezygnując z oryginalnego, charakterystycznego smaku naszych dań. Roślinne produkty niezmiennie zapewniają wyjatkowe doznania smakowe, których nie powstydziłyby się ich mięsne odpowiedniki. Zachęcamy każdego do spróbowania!

Nowe propozycje w menu Króla Burgerów występują u boku znanych już dobrze gościom restauracji pozycji. Takich jak grillowany na ogniu Whopper®, chrupiące Nuggetsy czy Chicken Royal.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE maj – czerwiec 2022
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Opublikowano: 06.07.2022
Aktualizacja: 06.07.2022