Burgerowe igrzyska w Campanile

Udostępnij artykuł

Światowy Dzień Hamburgera wypada 28 maja, to dlaczego się ograniczać? Idąc tropem tej myśli, kucharze Campanile przygotowali pięć autorskich kompozycji, które wzbogacają street foodową klasykę. Burgerowa wkładka do menu jest dostępna przez cały maj w polskich hotelach marki. Składające się na nią burgery staną w szranki w zbliżającym się finale europejskiego konkursu Burger Cup.

Sekret globalnego sukcesu burgera bez wątpienia tkwi w jego prostocie. Jednak burger burgerowi nierówny. Kluczowe są przecież składniki – troskliwie dobrane, świeże i najwyższej jakości. Z okazji miesiąca burgerów menu polskich restauracji Campanile wzbogacono o burgerową wkładkę zawierającą pięć autorskich kompozycji.

Gdy idzie o burgery, to nasi kucharze nie obawiają się eksperymentów. Stronią jednak od przesady, wiedzą bowiem, że nawet najbardziej wymyślne dodatki nie mogą zdominować tego, co w burgerze najważniejsze. Jesteśmy przekonani, że naszym gościom trudno będzie przejść obojętnie obok kompozycji, które przygotowaliśmy na nasze burgerowe igrzyska – mówi Danuta Marcinkowska, Marketing & PR Manager, Louvre Hotels Group.

Jakie burgery w Campanile?

Campa Na Wypasie autorstwa Magdaleny Kiliańskiej z Campanile Wrocław Centrum to połączenie klasycznego burgera z serem owczym i chutney z czerwonej cebuli i jeżyn. Bartosz Maciaszek z Campanile Szczecin przygotował z kolei burgera Basil, w którym wołowinie towarzyszy mozzarella i zielone pesto z bazylii. Na osoby niejedzące mięsa czeka Pearburger Grzegorza Łacha, który przygotował propozycję dla Campanile Warszawa. Zamiast wołowiny wykorzystano tu gruszkę zapiekaną z kozim serem. Cranberry Turkey od Karoliny Koralewskiej z Campanile Bydgoszcz łączy mięso z indyka z żurawiną i musztardowo-orzechowym majonezem. Wreszcie Angus MANGyver Michała Ligockiego z Campanile Łódź to burger wołowy z tradycyjnym cheddarem i twistem w postaci salsy z mango i papryki oraz kwaśniej śmietany.

Burgerowe igrzyska potrwają we wszystkich polskich hotelach Campanile do końca maja. Co więcej, wszystkie dostępne w limitowanej wkładce burgery staną w szranki podczas europejskich zawodów Burger Cup, których finał odbędzie się w 26 maja w warszawskim kompleksie Louvre Hotels Group. Zwycięski burger będzie miał szansę zagościć w menu restauracji Campanile w całej Europie.

ŚWIAT HOTELI – MARZEC-KWIECIEŃ 2022
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Świat Hoteli marzec-kwiecień 2022

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 10.05.2022
Aktualizacja: 10.05.2022