Centrum Handlowe Nowa Górna w Łodzi z nową strefą foodcourt

Udostępnij artykuł

Galeria rozpoczęła serię prac modernizacyjnych. W obiekcie właśnie powstała nowa strefa relaksu z kącikiem dla dzieci. Wyodrębniono i zaaranżowano także food court.

Format convenience ewoluuje, czego najlepszym przykładem są dynamicznie rozwijające się i zmieniające centra z portfolio Newbridge. Nowa Górna to kolejny obiekt, po Nowych Bielawach w Toruniu i Nowych Czyżynach w Krakowie, który przechodzi znaczące prace modernizacyjne i remodeling.

Celem jest nie tylko odświeżenie przestrzeni i wizerunku obiektu, który w tym roku obchodzi swoje 25. urodziny, ale także dostosowanie go do nowoczesnego formatu centrum convenience, który z sukcesem rozwijamy w Krakowie i Toruniu – mówi Marta Drzewiecka, Director w Newbridge

Co już się zmieniło w Nowej Górnej? Przede wszystkim na pasażu powstała komfortowa strefa wypoczynkowa z fotelami i stolikami kawowymi. Częścią strefy chillout’u jest także kącik dla dzieci. Ten wypełniają m.in. zabawki sensoryczne, gry ścienne, piankowe klocki, jak również specjalnie dobrane meble, dopasowane do wzrostu dzieci. Przestrzeń domyka aranżacja z drewna przypominająca domek dla dzieci.

Strefa food court zyskała m.in. drewnianą podłogę i drewniane przepierzenia, które wydzielają tę część od reszty pasażu. Na food courcie znaleźć można stoliki i krzesła, jak również kontuar z hokerami.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 31.05.2022
Aktualizacja: 31.05.2022