Costa Coffee wprowadza świąteczne menu

Udostępnij artykuł
Nowa karta przenosi gości do świata wyjątkowych smaków. Rozgrzewające kawy i napoje oraz wykwintne torty wprawią każdego w ten wyjątkowy nastrój.

Nowe pozycje w zimowym menu to m.in.:  udekorowany aromatyczną posypką truflową Złoty Orzech, pełne płatków czekolady Latte Miód Pralina oraz Piernikowa Light, której wyrazistego smaku nadaje syrop piernikowy. Tegoroczne propozycje najlepiej smakują na bazie nowej mieszanki ziaren – Winter Blend, o wyczuwalnych nutach jagód, cynamonu i goździków.

Dla tych, którzy chcą spróbować produktów bezkofeinowych, sieć kawiarni przygotowała wariację na temat płynnej czekolady Czekoladowy lub Karmelowy Shot – napój karmelowy zwieńczony mleczną pianką. Wróciła również znana i lubiana herbata rozgrzewająca – Cydrowy Czar. Kompozycja złożona z jabłek, cynamonu, anyżu i pomarańczy oczaruje swoim smakiem w chłodny, zimowy dzień. Dodatkowo goście wybranych lokali Costa Coffee będą mieli możliwość zakupu całych ciast na wynos.

SWEETS & COFFEE
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

 © BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 13.11.2018
Aktualizacja: 13.11.2018