Cukiernia Sowa otwiera kolejny lokal we Wrocławiu

Udostępnij artykuł

Cukiernia Sowa już w najbliższą środę, 27 kwietnia, otworzy we Wrocławiu swój 165 sklep w Polsce. Będzie jednocześnie dziewiątym punktem tej sieci we Wrocławiu. Lokalizacja nie jest przypadkowa – Centrum Handlowe Wroclavia, czyli samo serce stolicy Dolnego Śląska.

330 ton cukru, ponad osiem milionów jajek i 480 ton mąki pszennej. Takich ilości składników rocznie potrzeba, aby produkować słodkie wyroby oraz pieczywo. Słodka sieć Cukiernia Sowa to rodzinna firma z Bydgoszczy. Łączy tradycję z nowoczesnością i promuje ręczne rzemiosło w branży cukierniczej. Bydgoski kunszt cukiernictwa można odkrywać w cukierniach, których liczba z roku na rok się zwiększa.

Otwieranie kolejnych cukierni jest nieodłącznie wpisane w strategię rozwoju naszej firmy. Mamy ogromny szacunek do produktów. Przykładamy dużą wagę do ręcznej pracy. Bardzo świadomie inwestujemy też w logistykę i odpowiednią flotę samochodów z chłodniami. To pozwala nam dostarczać nasze produkty zarówno do innych miast w Polsce, jak i za granicę mówi Michał Sowa, członek zarządu Cukierni Sowa.

Cukiernia Sowa to firma działająca od 1946 r., która obecnie zatrudnia ponad 1000 pracowników. Słodka ekspansja obejmuje już 61 miast, w których pod szyldem Sowy funkcjonuje 165 lokali. Punkt, który powstaje we Wrocławiu jest odzwierciedleniem szerokiej skali działalności tej bydgoskiej spółki. W cukiernio-kawiarni Sowy we Wroclavii znajdziemy nie tylko słodkie wyroby i torty przygotowywane na bazie autorskich przepisów. Też bogatą ofertę lunchową i pieczywo prosto z pieca. W asortymencie nie zabraknie również ręcznie robionej galanterii czekoladowej, lodów, które powstają na bazie najlepszych składników oraz kawy z własnej palarni Cukierni Sowa.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE marzec – kwiecień 2022
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Dla klientów Wroclavii przygotowaliśmy ofertę dostosowaną do ich potrzeb. Zależało nam na tym, aby Cukiernia Sowa była miejscem spotkań przy apetycznych słodkościach i wysokiej jakości kawie dla tych, którzy mają ochotę na spotkanie w klimatycznym miejscu czy przerwę w zakupach, ale położyliśmy też duży nacisk na to, aby nasz lokal był smacznym przystankiem w podróży dla tych, którzy będą akurat na Dworcu Głównym we Wrocławiu. Stąd tak rozbudowana oferta na wynos – kawa, chrupiące pieczywo prosto z pieca, kanapki, sałatki czy nasza absolutna nowość, czyli focaccia dodaje Michał Sowa.

Atrakcje z okazji otwarcia

Cukiernia Sowa w nowej lokalizacji we Wroclavii zaskoczy nie tylko asortymentem, ale i wnętrzem. Dodatkowo styl lokalu i rozmieszczenie stolików sprawiają, że Cukiernia Sowa w CH Wroclavia może stać się zarówno miejscem spotkań, jak i przyjazną przestrzenią do pracy zdalnej dla zabieganych Wrocławian.

Nowo otwarta cukiernia będzie czynna dla klientów od 27 kwietnia. Samemu otwarciu będą towarzyszyć liczne atrakcje – warsztaty tematyczne z udziałem mistrzów cukiernictwa i ekspertów z Cukierni Sowa, w tym Julity Woszczyńskiej – mistrzyni świata w dekoracji tortów, ale też akcje promocje i degustacje. Lokal jest zlokalizowany na parterze centrum handlowego (przy wejściu od strony Dworca PKP) i będzie czynny w godzinach otwarcia Wroclavii.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 25.04.2022
Aktualizacja: 25.04.2022