Deli Catering ma nowego partnera

Udostępnij artykuł
To kolejny krok lidera na rynku usług cateringowych w zakresie kulinariów eventowych w realizacji strategii umacniania swojej pozycji w Polsce. Warto podkreślić, że podpisana pomiędzy marką Deli Catering a Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach umowa o współpracy to kolejny etap szerszej strategii firmy, która w ten sposób chce objąć zasięgiem najbardziej aktywne, z punktu widzenia rynku usług cateringowych, rejony kraju.

– W ciągu ostatnich lat południowa część Polski rozwija się niezwykle dynamicznie, zaś rynek w Katowicach to jeden z największych rynków usług cateringowych w Polsce. I choć Międzynarodowe Centrum Kongresowe w Katowicach to miejsce stosunkowo nowe, już teraz katowicki obiekt stanowi jedną z największych aren spotkań kongresowo-wystawienniczych i widowiskowo-sportowych w kraju. Tym bardziej jesteśmy zaszczyceni podpisaniem umowy partnerstwa z MCK. Wierzymy, że połączenie sił pozwoli na równoległy rozwój obu marek – mówi Damian Wiatrak, dyrektor zarządzający w firmie Deli Catering.

Współpraca obejmuje pełen zakres cateringowy podczas wydarzeń organizowanych w MCK. Warto zaznaczyć, że podpisanie umowy stanowi efekt długich negocjacji i wielu analiz rynkowych. Umowę podpisano na okres 4 lat. DELI Catering nie wyklucza dalszej ekspansji rynku usług cateringowych w Polsce – w planach spółki bowiem są także bazy produkcyjno-magazynowe na południu kraju.

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 20.02.2019
Aktualizacja: 20.02.2019