Dokładnie 5 maja br. ruszyły oficjalne obchody 80-lecia obiektu. O kulinarny akcent jubileuszu zadbała marka Deli Catering, która odpowiadała za kompleksową oprawę cateringową Trybuny Honorowej oraz lóż VIP.
Tor Służewiec był wówczas jednym z najbardziej nowoczesnych obiektów tego typu w Europie, łączący modny w latach 30. XX wieku styl funkcjonalistyczny oraz styl okrętowy. Co więcej, cały kompleks miał wiele ciekawych rozwiązań architektonicznych, jak tunel łączący teren stajen i wybiegu, sztuczne zraszanie, mieszkania dla pracowników czy magazyny (w tym zbożowy na 550 ton ziarna).
O kulinarny akcent jubileuszu zadbała marka Deli Catering, która odpowiadała za kompleksową oprawę cateringową Trybuny Honorowej oraz lóż VIP. Specjalnie na tę okoliczność na zaproszonych gości czekała wołowina duszona w sosie BBQ z dodatkiem burbonu, a także łosoś ze szparagami gotowanymi w białym winie na francuskim maślanym sosie oraz indyczka na sosie mango z dodatkiem chili.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – KWIECIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.