Druga restauracja MAX Premium Burgers w Poznaniu otwarta

Udostępnij artykuł

Najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery otworzyła już kolejny punkt w Poznaniu, a tym samym – siedemnasty w Polsce. Oficjalne otwarcie odbyło się 15 czerwca o godzinie 10:00. Nowy poznański MAX Premium Burgers znajduje się przy ul. Głogowskiej 236.

Cieszę się, że otwieramy naszą drugą restaurację w Poznaniu i siedemnastą w Polsce. Zbliża się nasze pięciolecie obecności w tym kraju. Od samego początku czujemy się tu mile widziani. Gościom smakują nasze burgery – zarówno mięsne, jak i te z zielonego menu. Rozwijamy się, a naszych restauracji stale przybywa mówi CEO MAX Richard Bergfors. 

Zainteresowanie ofertą szwedzkiej sieci restauracji w Polsce sprawia, że otwierają się kolejne lokale. Nowy poznański MAX jest zlokalizowany przy ul. Głogowskiej 236. Wnętrze charakteryzuje wyważony, skandynawski styl – typowy dla tej sieci restauracji. W sali konsumpcyjnej o powierzchni 136 mkw. znajduje się 70 miejsc siedzących. Ogródek oferuje 58 kolejnych.

W lokalu znajdują się zarówno kasy tradycyjne, jak samoobsługowe. Goście zmotoryzowani mogą zamawiać i odbierać posiłki bezpośrednio do samochodu. Także skorzystać z jednego z 28 miejsc parkingowych i zjeść wewnątrz restauracji. 

MAX Premium Burgers na rzecz planety

Restauracje MAX słyną z tak zwanego „zielonego menu”, będącego wegetariańską alternatywą dla mięsnych propozycji. Sieć posiada w swojej ofercie przełomowy produkt bezmięsny – Delifresh Plant Beef. Jego receptura została stworzona na bazie białka roślinnego, dzięki któremu burger wygląda i smakuje jak mięso. Goście mogą zamówić także burgera z serem halloumi, a nawet takiego, w którym tradycyjna bułka została zastąpiona sałatą lodową.

MAX przykłada także dużą wagę do odpowiedzialności za środowisko naturalne. W 2019 roku został jedyną europejską marką nagrodzoną przez ekspertów ONZ w konkursie Global Climate Action Award w kategorii „Go Climate Neutral Now”. Firma nie tylko równoważy wydzielanie się dwutlenku węgla z całego procesu produkcji swojej żywności, ale idzie o krok dalej – wychwytuje ten odpowiadający kolejnym 10%.

Obecnie sieć zatrudnia ok. 6 tys. pracowników w ponad 170 restauracjach na terenie Szwecji, Polski, Norwegii i Danii. Pierwsza restauracja MAX Premium Burgers w Polsce ruszyła we wrześniu 2017 r. Dziś polska sieć liczy 17 lokali w Warszawie, Wrocławiu, Poznaniu, Radomiu, Gdańsku i na Śląsku.

SWEETS & COFFEE wydanie pierwsze 2022
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.