Etno Cafe na Spektrum Festiwal

Udostępnij artykuł
Dolny Śląsk staje się stolicą niezależnego, autorskiego kina nie tylko za sprawą Międzynarodowego Festiwalu Filmowego Nowe Horyzonty. Już po raz czwarty w Świdnicy startuje Festiwal Filmowy Spektrum, który, mimo krótkiego stażu, co roku przyciąga kinomanów nietuzinkowym, odważnym repertuarem. O dobrą energię między seansami, podczas debat i spotkań z twórcami po raz kolejny zadba wrocławska marka kawowa, Etno Cafe.

Dynamicznie rozwijający się festiwal w Świdnicy odgrywa ważną rolę na filmowej mapie Polski. Na szczególną uwagę zasługuje Konkurs Polskich Filmów Krótkometrażowych, w tym roku reprezentujący wyjątkowo wysoki poziom. W programie znalazły się filmy docenione na międzynarodowych festiwalach, takie jak “Drżenia” w reżyserii Dawida Bodzaka.
SWEETS & COFFEE
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Ważną częścią festiwalu są również spotkania z twórcami i aktorami, takimi jak Robert Więckiewicz czy Jacek Braciak. Jak wiadomo, artystyczne dysputy smakują jeszcze lepiej przy filiżance dobrej kawy, którą już tradycyjnie zapewni Etno Cafe.

Festiwal potrwa do 10 listopada. Towarzyszyć mu będą wydarzenia specjalne, rozpoczynając od pokazu filmu “Nasz najlepszy rok”, połączonego z degustacją wina, przez wystawy fotograficzne, aż po niezwykły, inspirowany filmem “Córka trenera”, mecz piłki nożnej. Organizatorzy zapowiadają, że zespół Świdnicy zmierzy się z Resztą Świata.
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.
Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 08.11.2018
Aktualizacja: 07.11.2018