Foodio Concepts z kolejnymi lokalami jeszcze w tym roku

Udostępnij artykuł
W 2018 roku Colliers wsparł Foodio Concepts w podpisaniu 15 umów najmu w centrach handlowych oraz obiektach typu mixed–use. Do połowy lutego br. planowane jest podpisanie kolejnych pięciu umów. Obecnie działają już trzy restauracje Papa Diego, a w tym roku niemal co miesiąc planowane są otwarcia kolejnych lokali w ramach podpisanych umów.

 

 

 

 

 

 

 

 

W czerwcu 2018 roku Colliers International rozpoczął proces poszukiwania powierzchni handlowych dla sieci restauracji typu fast casual Papa Diego i Van Dog należących do spółki Foodio Concepts. Papa Diego to esencja tradycji, różnorodności i energii współczesnego Meksyku, w ofercie marki znajdują się dania fast casual kuchni meksykańskiej, m.in. burrito, tacos i burrito bowl. Natomiast Van Dog zaproponuje hot-dogi gourmet z kiełbaskami przygotowywanymi według autorskich receptur lokalnych masarzy, unikalną chrupką van-bułką i oryginalnymi dodatkami z całego świata oraz frytki serwowane na wiele sposobów.

Liczne otwarcia w stolicy i nie tylko
Strategia rozwoju obu marek obejmuje lokowanie punktów gastronomicznych zarówno w galeriach handlowych, jak i obiektach typu mixed-use. W 2018 roku, z pomocą Colliers, Foodio Concepts sfinalizowało także umowę najmu dla Papa Diego i Van Dog w Centrum Praskim Koneser. Wspólny lokal obu marek, którego otwarcie jest planowane na wiosnę, będzie jednym z pierwszych w Warszawie.
Podpisane do tej pory umowy w centrach handlowych obejmują między innymi lokalizacje takie, jak: Riviera w Gdyni, Posnania w Poznaniu, Manufaktura w Łodzi, Galeria Katowicka, Solaris oraz Karolinka w Opolu, Galeria Wołomin, Galeria Słoneczna w Radomiu oraz Nowa Stacja w Pruszkowie. Finalizowane są również umowy na kolejne lokalizacje w Warszawie.
– Doświadczenie biznesowe, wiedza i przede wszystkim podejście ekspertów Colliers, wykraczające daleko poza sektor nieruchomości, było dla nas bardzo cenne w trakcie opracowywania strategii rozwoju. Z kolei wzajemne zaufanie i zbudowanie partnerskich relacji przełożyło się na skuteczną realizację przyjętych założeń. Współpraca z profesjonalnym doradcą na etapie tworzenia koncepcji marek zaowocowała świetnym zrozumieniem naszych pomysłów i potrzeb, dając podstawy do rozwoju dalszych wspólnych działań w bieżącym roku – mówi Piotr Grajewski z Foodio Concepts.
– Marki Papa Diego i Van Dog to koncepty nowatorskie pod względem zarówno oferty, designu,  jak i, co najważniejsze, proponowanych smaków, które są odpowiedzią na współczesne wymagania klientów. Oryginalna oferta obrazuje podejście Foodio do zarządzania doświadczeniem klienta, które odgrywa obecnie kluczową rolę w wyborach zakupowych. Współpraca z Foodio daje nam wiele satysfakcji i cenne doświadczenia – sieć została bardzo pozytywnie przyjęta przez odbiorców, zarówno właścicieli centrów handlowych jak i gości. – komentują Anna Radecka-Łysiak i Katarzyna Kamińska-Nobis, associate directors w dziale powierzchni handlowych w Colliers International.
Foodio Concepts to spółka zależna sieci kin Helios należącej do Grupy Agora. W zarządzie Foodio Concepts zasiadają Piotr Grajewski i Piotr Komór, wcześniej współpracujący m.in. z restauracjami Blue Cactus, Iguana Lounge i Hard Rock Cafe oraz Tomasz Haber odpowiedzialny za działalność gastronomiczną w sieci kin Helios.
RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 05.02.2019
Aktualizacja: 06.02.2019