Gastromall Group otwiera kolejne restauracje Olimp

Udostępnij artykuł

Nowe lokale sieci pojawiły się w centrach handlowych zlokalizowanych poza Krakowem, gdzie mieści się siedziba i serce brandu. W lipcu Restauracja Olimp powitała pierwszych gości w Galerii Ostrovia w Ostrowie Wielkopolskim, w sierpniu w Galerii Libero w Katowicach, a pod koniec września do portfolio sieci dołączyła trzecia już restauracja w Toruniu. Po centrach handlowych Plaza i Nowe Bielawy ofertą restauracji Olimp mogą cieszyć się także klienci Galerii Atrium Copernicus.

Olimp to sieć restauracji typu fast casual dining, serwująca posiłki w samoobsługowym systemie sprzedaży, na wagę, w ujednoliconej cenie za 100 gram. Marka serwuje różnorodne dania z kuchni europejskiej z elementami kuchni świata. Gastromall Group jeszcze w tym roku otworzy także kolejne restauracje kantynowe zlokalizowane w znanych biurowcach.

W najbliższym czasie spółka planuje wdrożyć nowy ogólnopolski brand, który wprowadzi sporo świeżości w przestrzeniach gastronomicznych polskich centrów handlowych. Opracowane zostały również nowe formy współpracy i komunikacji z franczyzobiorcami, co znacznie przyspieszyło rozwój konceptu.

Rynek Gastronomiczny w Polsce – RAPORT 2022
>> Kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 11.10.2022
Aktualizacja: 11.10.2022