Grycan z nowymi propozycjami deserowymi

Udostępnij artykuł
Od 27 października na gości lodziarnio-kawiarni czeka oferta specjalna. Do menu dołączy między innymi słodko-słone Banoffi  z kajmakiem i orzeszkami oraz Piernik Staropolski z bakaliami i aromatycznymi przyprawami.

– Dla wielbicieli naszych lodowych kompozycji stworzyliśmy nowy autorski deser Słodko-słone Banoffi ze Smakiem Deserowym pana cotta z kajmakiem i słonymi orzeszkami. Dodatkowo, do każdej kawy, czekolady lub herbaty proponujemy nasz bestseller, Piernik Staropolski z bakaliami – mówi Elżbieta Grycan, właścicielka sieci Grycan – Lody od pokoleń.

SWEETS & COFFEE
> link do aktualnego numeru <

Deser Słodko-słone Banoffi jest kontynuacją oferty Kochamy Desery. Łączy on trzy smaki lodów, wśród nich absolutny hit – Smak Deserowy panna cotta z kajmakiem i słonymi orzeszkami, lody śmietankowe oraz słone masło orzechowe. Uzupełnieniem deseru jest dojrzały banan, zbożowe ciasteczka, polewa karmelowa oraz słone orzeszki arachidowe. Cena deseru to 19.90 zł.

Dla gości, którzy stęsknili się już za tradycyjnymi, zimowymi smakami, powraca Piernik Staropolski, który do dowolnej kawy, czekolady lub herbaty można zamówić w cenie 6,90 zł. Piernik ten przygotowywany jest według tradycyjnej receptury, pochodzącej z Kresów Wschodnich. Jego niepowtarzalny smak jest zasługą starannie wyselekcjonowanych składników: miodu z zaprzyjaźnionej pasieki, autorskiej mieszanki aromatycznych przypraw oraz gotowanego karmelu i bakalii. Każdy piernik przekładany jest domowymi powidłami śliwkowymi, a następnie ręcznie oblewany czekoladą i ozdabiany połówkami orzechów włoskich.

Oferta dostępna jest od 27 października do 5 grudnia we wszystkich lodziarnio-kawiarniach Grycan – Lody od pokoleń w całej Polsce.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 29.10.2018
Aktualizacja: 29.10.2018