Karnawał z dostawą do domu. Menu na domówki

Udostępnij artykuł
Sylwester i zabawy noworoczno-karnawałowe ponownie odbędą się w cieniu pandemii i obostrzeń dotykających branżę gastronomiczną. Można się spodziewać, że wiele osób zdecyduje się na spotkania z rodziną i znajomymi w mniejszym gronie w domu. Lokale gastronomiczne, które posiadają usługę dowozów/wynosów, mogą wykorzystać tę okazję do przygotowania specjalnego menu „domówkowego”.
Pizza i burgery tak, ale…

Pizza to jedno z najpopularniejszych dań zamawianych w dowozie, a w kontekście spotkań towarzyskich ma jeszcze tę zaletę, że można ją łatwo podzielić między większą liczbę osób. Z burgerami, także bardzo chętnie wybieranymi w dostawie, jest o tyle trudniej, że stanowią danie jednoosobowe. Można jednak połączyć kilka lub kilkanaście miniburgerów, sosy oraz ziemniaczane dodatki: frytki, ćwiartki, kratki i zbudować zestawy dla grup, w których każdy znajdzie coś dla siebie. Należy tylko pamiętać, żeby wybrać dodatki, które dobrze zniosą warunki transportu, a więc np. takie z panierką, jak chrupiące kratki ziemniaczane lub obsypane przyprawami, jak pikantne cząstki ziemniaka ze skórką.

…jeśli chcesz się wyróżnić, postaw na PRZEKĄSKI

Małe porcje w stylu finger food (do jedzenia rękami) zyskują na popularności, a 32% całej konsumpcji w gastronomii odbywa się pomiędzy standardowymi większymi posiłkami. Przekąski to odpowiedź na takie trendy jak: wybieranie jedzenia, którym można się dzielić i którym można pochwalić się na Instagramie oraz poszukiwanie nowych doświadczeń kulinarnych i chęć próbowania nowych smaków. Zestawy przekąsek są wysokomarżowe, a policzalność sztuk ułatwia kalkulację food cost. Urozmaicona oferta (a w niej opcje dla wegetarian i wegan) i odpowiedni sposób prezentacji pozwolą się wyróżnić na tle konkurencji i dostarczyć klientom nie tylko produkty, ale wraz z nimi także wyjątkowe doświadczenie, niemal gotowe przyjęcie zapakowane i dostarczone do drzwi.

Aviko oferuje wiele różnych przekąsek, które doskonale sprawdzą się w dowozie i na wynos i pomogą stworzyć spersonalizowane zestawy na specjalne okazje. Na stronie dedykowanej konceptowi Aviko Delivery można znaleźć nie tylko przekąski rekomendowane do oferty na dowóz, ale również inspiracje, jak je zaprezentować, przepisy na sosy i porady, jak pakować zamówienia w dostawie i na wynos.

Autorką tekstu jest Karolina Bednarska, specjalistka ds. marketingu w Aviko.
Tekst powstał we współpracy z Aviko.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.