Lodziarnia Krasnolód i piekarnia Plon ze wspólnym lokalem

Udostępnij artykuł
[TYLKO U NAS] To pierwsze tego typu połączenie sił dwóch konceptów. Znana wrocławska marka, posiadająca dotychczas trzy lokale, nawiązała współpracę z nowym brandem piekarnią Plon, za którą stoi ceniony piekarz-cukiernik Paweł Dudała. Otwarcie pierwszego wspólnego punktu, znajdującego się przy ul. Przyjaźni 64 we Wrocławiu miało miejsce 8 marca.

Jest to nasz pierwszy wspólny, pilotażowy lokal. Paweł to ceniony piekarz, cukiernik, który współpracował między innymi z Dariuszem Barańskim w restauracjach Grupy Likus, np. w Concept 13 czy Warszawskiej, znajdującej się w Hotelu Warszawa. Nowe miejsce ma formę otwartą, na widoku kręcimy lody oraz Paweł przygotowuje wypieki. Lokal przy Przyjaźni jest modelowy i chcemy, aby tak wyglądały kolejne Krasnolódy. Nie wiemy jeszcze czy dołączy do nich też piekarnia, ale mamy taką nadzieję – mówi w rozmowie z nami Bartosz Deryło, współwłaściciel.

W nowym punkcie możemy zaopatrzyć się w pieczywo, słodkie wypieki, jak i lody. Pierwszy efekt współpracy można było zaobserwować już podczas otwarcie, kiedy to przygotowano wypiekanego na miejscu croissanta z lodami pistacjowymi od Krasnolóda.

Nowy punkt to czwarta lodziarnia marki we Wrocławiu (ul. Komuny Paryskiej 10, ul. Włodkowica 25, ul. Zakładowa 14 i ul. Przyjaźni 64 ). Krasnolód został zwycięzcą naszego konkursu Sweets & Coffee Awards 2019, w kategorii Cukiernio-Lodzarnia działające w sieci.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 12.03.2020
Aktualizacja: 12.03.2020