Mihiderka startuje z grillowym menu na majówkę

Polska sieć restauracji oferujących wyłącznie dania kuchni roślinnej mimo że zlokalizowana jest głównie na Górnym Śląsku, to jej dań będzie można spróbować w całej Polsce. Aktualnie dostępne jest specjalne grillowe menu.

Nasze restauracje są zamknięte, ale wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych klientów od kilku tygodni działamy z daniami na dowóz i dostarczamy je do ich domów. Na terenie Górnego Śląska dowozimy naszymi elektrycznymi pojazdami, które nazwaliśmy MihiderkoBusami. Jednak teraz idziemy jeszcze dalej. Nasza oferta – w proponowanej przez nas formule Zrób To Sam, czyli ZTS – będzie dostępna w całej Polsce.  Startujemy od majówki i mamy nadzieję, że zyskamy sympatyków w każdym zakątku naszego kraju – mówi Marcin Krysiński, współwłaściciel sieci Mihiderka. – Podczas produkcji i pakowania stosujemy wszelkie normy bezpieczeństwa i higieny, dostawy odbywają się bezkontaktowo.

Dostawy będą realizowane 29 i 30 kwietnia. Poza granicami Górnego Śląska dostarczy je firma kurierska. Formuła ZTS to taki sposób dostarczania jedzenia, w którym do wykończenia dania klient wykorzystuje własne świeże składniki, my zaś dostarczamy elementy bazowe. W ten sposób można zachować wszelkie walory smakowe i higieniczne potraw, a jednocześnie odpowiednie pakowanie rozwiązuje problem odległości – po drodze nic się nie uszkodzi.

Chcemy wykorzystać ten trudny czas i poszerzyć naszą działalność. Nieustannie podkreślamy, że zwyczaje żywieniowe społeczeństwa mają kluczowe znaczenie dla wielu obszarów naszego życia, a w konsekwencji decydują o kondycji całej naszej planety. Mihiderka od samego początku kierowała swoją ofertę do osób, dla których istotny był przynajmniej jeden z czterech głównych aspektów związanych z tym, co jemy: etyczny, zdrowotny, społeczny czy też środowiskowy. I to się nie zmieni – zapewnia Marcin Krysiński. – Warto dodać, iż sama kuchnia roślinna radykalnie ogranicza zużycie wody oraz emisję CO2 i metanu do atmosfery. Co więcej, nasza organizacja wykorzystuje własną elektrownię słoneczną z roczną produkcją prądu na poziomie 42 MWh, co zmniejsza emscję dwutlenku węgla o ok. 25.000 kg/rok. Co więcej, wciąż trwa rozbudowa mocy – docelowo będzie to ok. 50 MWh. W tych okolicznościach mogę każdemu śmiało polecić takie grillowanie.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – MARZEC 2020
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.