Od 16 listopada w North Fish można poczuć klimat nadchodzących świąt Bożego Narodzenia. W menu pojawił się szereg aromatycznych nowości doprawionych akcentami żurawiny, pomarańczy, migdałów, a także mango. Dużą rolę odegra ser wędzony, który odmieni oblicze znanych i lubianych ryb, takich jak łosoś czy mintaj. Wśród kampanijnych produktów znajdziecie: łososia z pieca po góralsku, łososia ze szpinakiem i migdałami, łososia dzikiego z mango, panierowaną małą porcję z mintaja po góralsku, a także z serem wędzonym i pieczarkami.
Jeśli chodzi o dodatki sieć postawiła na kiszoną kapustę z cieciorką i kminkiem, opiekane ziemniaki z czosnkiem i ziołami, buraki z imbirem i migdałami, ryż z porem oraz ziemniaczaną sałatkę. Nie zabraknie również stałych pozycji, będących już ikoną North Fisha, czyli autorskich frytek ze skórką, coleslawa, surówki z czerwonej kapusty, czy sezonowego mixu sałat.
Świąteczną atmosferę podgrzewają dwie iście skandynawskie propozycje, czyli Tegløgg – gorący napój z cynamonem, kardamonem, goździkami i pomarańczą oraz Kanneboller – cynamonowe ciastko w stylu norweskim.
W menu North Fish na szczególną uwagę miłośników dań vege zasługują nowości spod szyldu Vege&Chips. Są to skomponowane zestawy obiadowe, składające się z wegańskich produktów, dużej porcji frytek i surówki coleslaw. Można wybierać spośród panierowanych boczników, zapiekanych klopsików z żurawiną oraz roślinnych nuggetsów. Jeśli frytki to dla Was za dużo, wymieńcie je na sezonowy mix sałat, tworząc swoiste Vege&Green.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE październik-listopad 2022
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<
Źródło: North Fish
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.