Nowa Karta Win w Der Elefant

Udostępnij artykuł

W ofercie oprócz m.in. austriackich Dolle, goście znajdą wina z Kalifornii, Australii, poszukiwany Amarone della Valpolicella. Także klasyk dla wielbicieli szampana – Krug Grand Cavee Brut. Nowością są wina bezalkoholowe, czego jeszcze nigdy w ofercie Der Elefant nie było.

Każde wybrane przeze mnie wino, które znalazło się w karcie charakteryzuje się czymś innym. Ale mają jeden wspólny mianownik, produkują je ludzie, rodziny z pasją do wina od pokoleń. Bo tylko miłość do tego co się robi, czyni produkt bezkonkurencyjny i prawdziwie dobry. W nowej karcie znajdziecie Państwo lekkie i orzeźwiające propozycje na Aperitif. Wina cięższe, które doskonale komponują się z naszą kuchnią. Bardziej rozbudowany wachlarz win musujących oraz szampanów, które zawsze są idealnie schłodzonemówi Tomasz Krukowski, szef baru w Der Elefant, twórca nowej karty win.

Filozofia działania bliska jest misji restauracji Der Elefant

Wiele pozycji, które znalazły się w karcie pochodzi od Miguela Torresa, którego filozofia działania bliska jest misji restauracji Der Elefant. Producent produkuje wina w sposób zrównoważony. Skupia się na minimalnym zużywaniu wody i energii przy produkcji. Zobowiązał się również do ciągłego rozwoju i wdrażania innowacji zarówno przy samych uprawach jak i produkcji czy też leżakowaniu.

Drugim wiodącym producentem obecnym w Der Elefant jest Peter Dolle, z którym restauracja współpracuje od lat. Tutaj również o sukcesie współpracy decydują wspólne wartości. Wzajemny szacunek, przyjaźń i miłość do tego co się robi, do jedzenia i wina.

Uważnie słuchamy naszych gości. Nie tylko czego chcą na daną chwilę, ale również tego, czego by oczekiwali w przyszłości goszcząc w naszej restauracji. Dlatego też zbudowaliśmy kartę win bazując na kilku głównych i najczęściej wybieranych szczepach. Ale w różnych wariantach cenowych, z różnych rejonów świata, aby każdy, zarówno amator jak i koneser mieli w czym wybierać. Zawsze można tez liczyć na fachową pomoc naszej załogi. można tez zapytać o propozycję spoza kartydodaje Artur Jarczyński.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE maj – czerwiec 2022
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 12.07.2022
Aktualizacja: 12.07.2022