Nowe menu w restauracjach Qubus Hotel

Udostępnij artykuł
11 kwietnia w 11 restauracjach Qubus Hotel wprowadzono nowe, wiosenno-letnie menu. Tym samym sieć zaoferuje w swojej karcie potrawy kuchni włoskiej, lekkie sałaty czy burgery.

Nowe menu to ukłon w kierunku dań znanych i lubianych na całym świecie. Sporo akcentów kuchni włoskiej ma nas przenieść smakiem w wiosenno-letni klimat świeżych owoców i warzyw. Z kolei zdrowe sałaty są świetnym rozwiązaniem na mniejszy letni głód. Nie zabraknie też konkretów w postaci soczystych steków z najlepszych gatunków mięs, czy lubianych na całej szerokości geograficznej – burgerów.

Propozycje dla siebie w nowej karcie znajdą też miłośnicy kuchni wegetariańskiej. Jest to m.in. aromatyczny krem z pomidorów, zielone risotto czy burger wegetariański. Tym, którzy chcą z kolei zasmakować tradycji w nowoczesnym wydaniu np. z dodatkami kuchni molekularnej sieć poleca wykwintnego śledzia z kawiorem z pomarańczy.

Kreując menu szefowie kuchni Qubus Hotel korzystają ze swojej wiedzy i doświadczenia, a także z najlepszych i sprawdzonych, autorskich przepisów.

– Naszym Gościom proponujemy w nowej karcie 27 potraw, w których łączyć będziemy najwyższej jakości mięsa z owocami, warzywami czy pożywnymi kaszami. Goście naszych restauracji będą mogli  skosztować m.in. grillowanych krewetek z pomarańczą, groszkiem cukrowym i czarnym sezamem, łososia cytrynowego ze szpinakiem, i śmietanką z mango, czy steku z Angusa  z pieczonym ziemniakiem, twarogiem i szparagami . Na ochłodę proponujemy tradycyjny chłodnik z botwiną, ogórkiem konserwowym i pieczonym schabem. Proponujemy też coś dla wegetarian np. burgera z plackiem roesti, serem kozim i burakiem – mówi Joanna Łuczyńska-Reczek manager gastronomii w sieci Qubus Hotel.

Goście restauracji będą mogli skosztować soczystych mięs m.in. steku z polędwicy wołowej w towarzystwie szparagów i batatów, czy filetów cielęcych z ziemniakami puree, bobem i kalafiorem. W karcie pojawi się również propozycja dla wielbicieli dań mącznych i past w postaci pierogów nadziewanych wędzonym pstrągiem, twarogiem i papryką oraz włoskie fettuccine z kaczką czy risotto z groszkiem zielonym, mango i serami dojrzewającymi. Dla miłośników słodkości kucharze w Qubus Hotel proponują delikatny sernik z mascarpone, lekko zmrożone parfait czekoladowo-chałwowe czy waniliowy deser lodowy z brzoskwiniami i sosem malinowym.

– Kreując menu staramy się zawsze zaproponować naszym Gościom niezwykłe doznania smakowe. Zapraszamy ich także do spróbowania bestsellerów wyłonionych przez nas na przestrzeni wielu lat – dodaje Pani Joanna. Zgodnie z ideą food pairingu do każdego dania we współpracy z sommelierem specjaliści Qubus Hotel dopasowali idealne wino. Goście będą mieli okazję spróbować m.in. dwóch wybornych, polskich win z winnicy Turnau, czy popularnego Prosecco Brut Tenuta Sant’Anna z aromatem akacji i brzoskwini.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – LUTY – MARZEC 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Opublikowano: 11.04.2019
Aktualizacja: 11.04.2019