Nowy koncept właścicielki marki Lody Naturalne na Placu

Udostępnij artykuł
To pierwszy tego typu punkt w Pasłęku. Kawiarnia Mir Cafe została otwarta na początku października przy ul. Mikołaja Kopernika 2. Za pomysłem stoi Małgorzata Koroblewska, właścicielka działającej od lat w tym mieście lodziarni Lody Naturalne na Placu.

– W menu mamy pyszne ciasta, wypiekane przez nas na miejscu, przygotowywane na bazie domowych receptur. Coś dla siebie znajdą także weganie i wegetarianie. Dla dzieci i nie tylko, atrakcją z pewnością będą gofry bąbelkowe. Poza tym na gości czeka kawa i oczywiście nasze lody – mówi w rozmowie z nami właścicielka Małgorzata Koroblewska. Szkolenie baristyczne dla załogi poprowadził Arkadiusz Domurad, który ma na swoim koncie wiele tytułów między innymi vice mistrz Polski Baristów 2016. Kawiarnia zaprasza gości od poniedziałku do czwartku i w soboty od 10:00 do 21:00, w piątki od 10:00 do 22:00, a w niedzielę od 10:00 do 20:00.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – WRZESIEŃ 2018
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Pierwszy koncept właścicielki – Lody Naturalne na Placu – był wielokrotnie nagradzany w konkursie Sweets & Coffee Awards. Z rzucającego się w oczy różowego food trucka można spróbować 100 proc. naturalnych lodów gałkowych, które właścicielka sama produkuje. W ofercie znajduje się też kawa. Ponadto w ofercie jest kawa, gofry, rurki z bitą śmietaną,shake, czy fit desery.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 11.10.2018
Aktualizacja: 12.10.2018