Piekarnio-cukiernia Ozdowscy w Łodzi

Udostępnij artykuł

Więcej pieczywa i słodkości w ofercie Nowej Górnej. Centrum handlowe umacnia swoją ofertę spożywczą, sięgając przy tym po popularną markę rzemieślniczą. W obiekcie właśnie zadebiutowała piekarnio-cukiernia Ozdowscy. To brand, który doskonale znają mieszkańcy regionu.

Ozdowscy - Nowa Górna w Łodzi
Ozdowscy – Nowa Górna w Łodzi

Posiada on już kilkanaście punktów w województwie łódzkim, a także trzy sklepy w samej Łodzi. Ten w Nowej Górnej jest czwartym.  – Lokalne marki to zawsze gwarancja doskonałej jakości produktów, szczególnie pieczywa i wypieków – mówi Karolina Nitowska, Leasing Director w Newbridge. Nie inaczej jest i w tym przypadku. Piekarnia Ozdowscy od lat rozwija się w regionie łódzkim, ma więc już swoje wierne grono klientów, które teraz ma okazję się poszerzyć. Tym bardziej, że brand wyróżnia się autorskimi recepturami, rzemieślniczym podejściem i szeroką ofertą, która zaspokaja codzienne potrzeby.

W nowej piekarni i cukierni klienci Nowej Górnej mogą znaleźć różnego rodzaju pieczywo. Jak podkreślają twórcy miejsca, największy wybór produktów piekarniczych dotyczy tych wypiekanych na miejscu w tradycyjnym kamiennym piecu, z niemrożonego ciasta, które poddane zostało długiej i wielofazowej fermentacji.

W asortymencie nie brakuje więc m.in. świeżych bułek pszennych, ziarnistych, słodkich i słonych przekąsek. Coś dla siebie znajdują też wielbiciele słodkości. W sprzedaży można znaleźć m.in. ciasta, torty, babeczki i pączki.

Nowy lokal, usytuowany przy niedawno zmodernizowanej strefie restauracyjno-wypoczynkowej, posiada także część kawiarnianą ze stolikami. Na miejscu można wypić kawę, świeżo wyciskane soki pomarańczowy i jabłkowy, a także spróbować kanapek na ciepło, ciast i deserów.

Szersze portfolio

Piekarnia Ozdowscy jest już trzecim najemcą z ofertą spożywczą w Nowej Górnej. Od lat działa tu hipermarket sieci Carrefour, a także punkt Przysmaki Regionu z m.in. produktami garmażeryjnymi, miodami, przetworami, sokami oraz tradycyjnymi wędlinami.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE październik-listopad 2022
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 07.11.2022
Aktualizacja: 07.11.2022