Piekarnio Cukiernia Skalski z kolejnym punktem

Udostępnij artykuł
Nowy lokal działa już w Centrum Handlowym Skende w Lublinie. Klienci mogą kupić tu autorskie, oparte na naturalnych składnikach, wyroby piekarskie i cukiernicze z zakładu ostrowieckiej, rodzinnej firmy Skalski. W ofercie są także m.in. dietetyczne dania gotowe, produkty i napoje pochodzące od lokalnych producentów, a także kawa.

Utrzymane w ciepłej konwencji kolorystycznej wnętrze z charakterystycznymi „cegiełkowymi” i drewnianymi elementami dekoracyjnymi to swoisty znak rozpoznawczy sieci piekarnio cukierni Skalski Cakes&Cafe. Całość dopełniają transparentne, jasno oświetlone lady, w których wyeksponowana jest oferta pieczywa, ciast i tortów Piekarni Skalscy, zaś w szafach chłodniowych – napoje, produkty czy gotowe dania od lokalnych, współpracujących z lokalami Skalski Cakes&Cafe, producentów.

Świadomość konsumentów, a co za tym idzie, także ich coraz wyższe wymagania, stworzyły  doskonałą okazję, aby nasze, wysokiej jakości i oparte na naturalnych składnikach, i bez tzw. ulepszaczy, produkty udostępnić mieszkańcom jednej z największych aglomeracji we wschodniej Polsce – mówi Grzegorz Skalski, właściciel firmy Piekarnia Skalscy, do której należą piekarnio cukiernie Skalski Cakes&Cafe.

Choć wyroby Piekarni Skalski dostać można już w co najmniej kilkudziesięciu punktach sprzedaży w centralnej, południowej i wschodniej Polsce, to lokale Skalski Cakes&Cafe są formatem nowym, o charakterze handlowo – gastronomicznym. Piekarska firma z Ostrowca Świętokrzyskiego konsekwentnie rozwija go od kilku miesięcy. Stanowi on połączenie piekarniczo cukierniczego butiku z kawiarnią. Lokale Skalski Cakes&Cafe otwierają się od niedawna w dużych galeriach handlowych większych ośrodków miejskich centralnej i południowo wschodniej Polski. Najnowszy z nich działa od niedawna w popularnym lubelskim centrum handlowym Skende.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE listopad 2021
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

To mają być miejsca, w których można kupić pyszne ciasto i pieczywo, zjeść rzemieślnicze lody, robione przez nas, lub kupić przygotowany – w oparciu o naturalne produkty – posiłek. To dania na wynos, ale dalekie od fast foodumówi Anna Głowacz-Mazur, specjalistka ds. reklamy i marketingu Piekarni Skalski.

Piekarnio cukiernie Skalski Cafe&Cakes obecne są już m.in. w warszawskich galeriach Targówek, Promenada czy Reduta, a także w kieleckiej Koronie i radomskiej Echo. Jedną z głównych atrakcji jest tam kawa, dostarczana przez zaprzyjaźnionego, podwarszawskiego importera, który przywozi ją wprost ze swojej palarni.

W tych oryginalnie zaprojektowanych i urządzonych wnętrzach, łączących m.in. ciepłe bordowo brązowe barwy z drewnem, można pozwolić sobie na chwilę relaksu czy rozmowy, np. pomiędzy zakupami. Dodatkowo – posilić się i zaopatrzyć w nasze, piekarsko – cukiernicze produkty, a także te, które dostarczają nam nasi partnerzy dodaje Anna Mazur.

Dziś Piekarnia Skalscy prowadzi 42 punkty cukierniczo-piekarniczych, sklepy i kawiarnie w małych miastach województw świętokrzyskiego, podkarpackiego, mazowieckiego i małopolskiego i przygotowuje się na wejście do Łodzi.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 20.12.2021
Aktualizacja: 20.12.2021