[SPECJALNIE DLA NAS] Od 3 września, co czwartek odwiedzający będą mieli okazję uczestniczyć w niespotykanej dotąd na wydarzeniu formule. Każdego tygodnia inny kucharz w asyście kelnerów i sommelierów zaserwuje kolację na Towarowej 3, w Neo(n) Bistro. Menu do trzeciej kolacji, która odbędzie się 17 września, stworzył Piotr Wójcik.
Dlaczego zdecydowałeś się wziąć udział w projekcie Nocny Market?
Neo(n) bistro to impreza łącząca comfort jedzenia na nocnym markecie z elementami fine diningu, czyli dokładnie taki sam przekaz jak u nas w restauracji: nie mogło mnie tam nie być 🙂 Zawsze to fajna odskocznia przenieść to co robimy na co dzień i pokazać szerszej liczbie odbiorców.
Co zaserwujesz gościom podczas wydarzenia?
Menu na nocnym markecie to tak naprawdę nasze klasyki w grilla w świeżej sezonowej wersji, tatar, flat iron steak czy czekoladowe brownie to coś czym chcemy się pochwalić. Pełne menu na kolację w Neo(n) Bistro wygląda następująco:
Czekadełko
Rzemieślnicze pieczywo od Głodnej Dagi ( https://www.instagram.com/glodnadaga/) i Borysa Roswadowskiego ( https://www.instagram.com/borisroswadowski/)
Przystawka
Tatar z wędzoną kukurydzą
LUB
Papryczki padron z pesto romesco
Dodatkowo:
Rzemieślnicze pieczywo od Głodnej Dagi ( https://www.instagram.com/glodnadaga/) i Borysa Roswadowskiego ( https://www.instagram.com/borisroswadowski/)
Danie Główne
Wołowina Flat Iron ze szpikiem i karmelizowaną cebulą
LUB
Grillowana baby gem a’la Waldorf
Deser
Brownie ze śliwką i palonym masłem
Skąd czerpałeś inspirację do stworzenia menu?
Temat rzeka 🙂 4lata w technikum i 10lat w zawodzie… trendy w gastronomi na całym świecie zmieniły się od tego czasu dziesiątki razy, ja w tym momencie jestem zafascynowany prostotą dań z ognia… dobry produkt, sezonowość, pierwotne techniki, ogień i dym, jakie to proste i smaczne!
Bilety na kolację można kupić TUTAJ.
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.