Polacy nagrodzeni podczas Olimpiady Pizzy w Neapolu

Udostępnij artykuł

To wydarzenie, podczas którego pizzaiolo z całego świata spotykają się w jednym miejscu, aby zaprezentować swoje umiejętności w wypieku pizzy neapolitańskiej.

Każdy z  pizzaiolo mógł wziąć udział w dwóch z pięciu kategorii. Do wyboru była Vera Pizza Napoletana, Per Gourme, Mastunicola, Calzone i Fritta. Największe zainteresowaniem cieszyły się Vera Pizza Napoletana oraz Gourmet.

W tegorocznej Olimpiadzie swoich sił mogli spróbować amatorzy. Złoty medal dla Polski zdobył Kamili Błaszczyk, który zrobił idealną Margherite w tej kategorii. Brązowy medal uzyskał Tomasz Wolski w kategorii Mastunicola. Przemysław Szkudlarek został nagrodzony srebrnym medalem w kategorii Gourmet. Wszystkich nagrodzonych można zobaczyć tutaj.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE maj – czerwiec 2022
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Opublikowano: 13.07.2022
Aktualizacja: 13.07.2022