Konkurs kulinarny odbędzie się już za 17 dni! Prezentowaliśmy już Emila Guzika, tegorocznego finalistę w kategorii Uczeń. Z kolei Ernest Jagodziński wraz z pomocnikiem Łukaszem Daszyńskim przygotowuje się obecnie w Instytucie Kulinarnym Transgourmet do walki o tytuł najlepszego profesjonalnego kucharza.
Ernest Jagodziński, twórca restauracji Autentyk przy ulicy Grunwaldzkiej w Poznaniu, w pracy najbardziej ceni wolność twórczą i zadowolenie gości. Zaczynał w Restauracji 99, a doświadczenie zdobywał kolejno w Restauracji Sens i warszawskim hotelu The Westin Warsaw, gdzie po raz pierwszy objął stanowisko zastępcy szefa kuchni. Przełomowym momentem w karierze kucharza była przeprowadzka do Poznania i stworzenie restauracji Cucina w City Parku. Sukces tego miejsca stał się odzwierciedleniem jego talentu i pracowitości.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – WRZESIEŃ 2018
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <
– Możliwość wzięcia udziału w finale Les Chefs en Or to dla mnie ogromny zaszczyt i wielkie wyróżnienie, zwłaszcza, że jest to jeden z najważniejszych konkursów kulinarnych w Europie. Tam nie ma ludzi przypadkowych, zarówno członkowie jury, jak i kucharze to wysokiej klasy eksperci w branży. Z konkursem wiążę nadzieje na dalszy rozwój zawodowy oraz liczę na wymianę doświadczeń z kucharzami z innych krajów – komentuje Ernest Jagodziński.
Obecnie Ernest Jagodziński wraz z Łukaszem Daszyńskim są na etapie ostatecznego dopracowywania poszczególnych elementów dania. Intensywne treningi finalistów odbywają się w nowocześnie wyposażonym Instytucie Kulinarnym Transgourmet w Piasecznie pod Warszawą.
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.