Powstało piwo na bazie pieczywa z Gorąco Polecam

Udostępnij artykuł

Z okazji 3. urodzin Too Good To Go w Polsce, Browar Wagabunda wyprodukował “Piwo Zrównowarzone”, które powstało na bazie… czerstwego pieczywa z Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni.

Do jednego z najmniejszych browarów w Polsce, które słynie z eksperymentów, trafiły chleby, bułki, bagietki, bajgle. Na ich bazie powstało piwo typu bitter, które podkreśla, że nie wszystko powinno lądować w koszu.

Cieszę się z tego, że wspólnie z TGTG znaleźliśmy dodatkowy sposób na wykorzystanie niesprzedanego pieczywa. A jeszcze bardziej z tego, że projekt dotyczy… piwa! To zaskoczenie – duża sprawa. Z pieczywa wypieczonego w Gorąco Polecam. Smaki z Piekarni powstał wyśmienity trunek. Wygląd i smak naszego piwa jest doskonały. Odczuwam w nim chlebową nutę, która jest mi tak bardzo bliska. Piwo powstało w tradycyjny sposób. Nasze pieczywo, które wyrasta i zarumienia się także na naturalnym zakwasie, mocno wpisało się w to rzemieślnicze – wymagające cierpliwości i pieczołowitości – podejście. Liczę na więcej. Przecież z pozostającego pieczywa można zrobić dużo więcej – mówi Bartek Rychcik, CEO Enata Bread.

W ramach akcji powstało 1000 butelek piwa.

SWEETS & COFFEE wydanie pierwsze 2022
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione