Prosecco Oyster Bar – nowy koncept w Warszawie otwarty

Udostępnij artykuł

Czerwona wanna na sali, prosecco i świeże ostrygi prosto z Francji – to wszystko znajdziemy w lokalu, który mieści się na ul. Francuskiej 14 (Saska Kępa) i jest otwarty codziennie od 12:00 do 23:00. Za konceptem stoją twórcy dobro&dobro cafe, a także sushi:sushi cafe – Inna Yarova i Oleg Yarovyi.

Prosecco Oyster Bar — miejsce na spontaniczne okazje, na kieliszek. Nie trzeba rezerwować stolika. Tutaj goście mają do wyboru ostrygi za 7,90 zł, mix grillowanych owoców morza z frytkami i sosem za 45 zł. Także burgery za 19,90 zł i prosecco za 12 zł. Ale to tylko zapowiedź, menu jest znacznie większe.

Tworzenie adekwatnej polityki cenowej było celowe. Takie podejście pozwoli jak największej liczbie osób spróbować wysokiej jakości produktów kuchni śródziemnomorskiej i po prostu dobrze spędzić czas – mówi współwłaścicielka Prosecco Oyster Baru, Inna Yarova.

Koncept łączący ostrygi i prosecco jest bardzo popularny w USA oraz szybko rozwija się w Europie. Dlatego właściciele marki aktywnie szukają nowych lokali w centrum największych miast Polski.

Pierwszy punkt marki został otwarty w Krakowie przy ul. Grodzkiej 51. Kolejny wiosną we Wrocławiu na Placu Solnym 17. Teraz przyszedł czas na stolicę i nowy punkt przy ul. Francuskiej 14. W ciągu roku są planowane otwarcia kolejnych czterech Prosecco Oyster Barów.

SWEETS & COFFEE wydanie pierwsze 2022
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Opublikowano: 04.07.2022
Aktualizacja: 07.07.2022