Quattro Formaggi w kompleksie Varso zaprasza gości

Udostępnij artykuł

W centrum Warszawy, tuż obok najwyższego budynku  w Warszawie , którego oficjalne otwarcie odbędzie się 20 października,  funkcjonuje pierwsza w tym kompleksie restauracja – włoska trattoria Quattro Formaggi.

Włoski comfort food – pizza i pasta, arancini, i co  najważniejsze, włoskie sery wokół których koncentruje się menu. Mozzarella Bar w Quatro Formaggi oferuje wybór włoskich przekąsek antipasti. Menu jest sezonowe i oparte na lokalnych, włoskich  składnikach sprowadzanych na specjalne zamówienie restauracji.  W menu znajduje się również szeroki wybór past i dań, które wpiszą się w weekendowe, rodzinne spotkania z udziałem młodszej części rodziny.

Lokalizacja

Restauracja znajduje się centrum miasta, obok hotelu NYX, a także Dworca Centralnego. Niebawem prosto z restauracji, korzystając z happy hour w mediolańskim stylu z koktajlami na bazie Aperola i włoskimi przekąskami będzie można odwiedzić taras widokowy, najwyższego w Europie wieżowca i podziwiać warszawski zachód słońca z wysokości 230 metrów. Parking znajduje się na zewnątrz od strony Al. Jerozolimskich lub wewnątrz, pod budynkiem, skąd bezpośrednio można dostać się do restauracji.

Design restauracji, projektu architekt Elżbiety Kłysiak – Lesiak. Włoskiego klimatu dopełniają sery, a także szynki wiszące w widocznej  od strony hallu spiżarni.

Rynek Gastronomiczny w Polsce – RAPORT 2022
>> Kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Opublikowano: 20.09.2022
Aktualizacja: 20.09.2022