Oferta gastronomiczna Galerii Łódzkiej oferuje gamę smaków, przez kuchnie typowo polskie, aż po włoskie czy tajskie. Coraz częściej goście rozglądają się za miejscami, gdzie można zjeść najważniejszy posiłek dnia w drodze do pracy.
Raan Raan, czyli włoskie bistro znajdujące się w tamtejszej strefie foodcourt (poziom +1) wychodzi naprzeciw oczekiwaniom śródziemnomorskich smakoszy i do swojej dotychczasowej, lunchowej oferty dorzuca również śniadania. Ciabatty, bo o nich mowa, z oryginalnymi włoskimi składnikami od teraz codziennie będą dostępne w ofercie. Włosi chętnie jadają śniadania poza domem. Takie rozwiązanie pozwala nie tylko na pobudzenie metabolizmu i energii od samego rana, ale i spędzenie więcej czasu z przyjaciółmi i rodziną, co w tym regionie jest charakterystyczne. Raan Raan, czyli włoska przystań w sercu Galerii Łódzkiej stara się przenosić śródziemnomorskie wartości na łódzki grunt. Lokalne składniki i produkty prosto z Włoch, używane do komponowania ciabatt pozwalają przenieść się chociaż na chwilę do słonecznej Italii i poczuć, jak na wakacjach. To chwila dla każdego, kto przed pracą lubi wykorzystać maksimum czasu dla siebie, a minimum na przygotowania.
Jak mówi Konrad Podkówka, pełnomocnik Raan Raan, pomysły na kanapki zostały przywiezione z samych Włoch – Podczas podróży zawsze szukam lokalnych bistro, w których można zjeść jedzenie przygotowane od serca. To właśnie z takich miejsc czerpałem inspiracje przygotowując ofertę makaronów. We Włoszech też szukaliśmy najlepszych, przepełnionych słońcem śniadań. I dodaje – Jedzenie przygotowane z pasją nie ma swojego stałego przynależenia, dzięki lokalnym składnikom codziennie można przenieść się do wspomnień słonecznych, włoskich wakacji.
W ofercie śniadaniowych napojów oprócz kaw są również lemoniady oraz koktajle z zielonej herbaty i jarmużu.
Włoskie kanapki, które weszły do stałego menu bistro w cenie 8 zł, to:
- ciabatta z awokado, rzodkiewką, sałatą, jajkiem i oliwą
- ciabatta z grillowanym kurczakiem, suszonymi pomidorami, pesto, słonecznikiem i oliwą
- ciabatta z szynką parmeńską, rukolą, gruszką, oliwą i orzechami włoskimi.
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.