Restauracja Akademia ze specjalną kolacją walentynkową

Udostępnij artykuł
Miłość jest treścią naszego życia, ale żeby żyć trzeba jeść, dlatego szef kuchni lokalu zaprasza na kolację, podczas której goście nakarmią i zmysły i ciało. Lokal zapewnia nastrojową atmosferę, eleganckie i smaczne dania oraz fantazyjne koktajle.

Stoliki można rezerwować  na godzinę 18.00 i 21.00. Lokal oferuje specjalne Menu Walentynkowe składające się z przystawki, zupy, dania głównego, deseru (do wyboru) w cenie 250 zł i 300 zł za parę (plus 10 proc. serwisu kelnerskiego).

Menu na kolację walentynkową w cenie 250 zł obejmuje cztery dania. Na przystawki składają się kompozycja sałat ze ze smażonym kozim serem w panko z mango, granatem i pomarańczowym vinegrette oraz vitello tonnato z cielęciny. Proponowana zupa to krem z buraka, a dania główne to jesiotr pieczony na warzywnym spaghetti z sosem szafranowo-rakowym oraz noga kaczki confit z puree z batata i gruszką gotowaną w winie z sosem imbirowo-żurawinowym. Torcik czekoladowy oraz ananas miodowy w karmelu na ciepło z lodami jogurtowymi to propozycje deserowe.

Menu na kolację walentynkową w cenie 300 zł obejmuje również cztery dania. W tej propozycji przystawki to przegrzebki z julienne warzywnym w emulsji maślanej oraz carpaccio z wędzonej polędwicy z jelenia na musie truflowym. Zupa z langustynek z szafranem to kolejna propozycja. Halibut z czarnym ryżem i salsą pistacjową w sosie limonkowo-szafranowym i pierś kaczki z sosem różanym z puree ze skorzonery i konfiturą z fig to dania główne. Desery takie same, jak w przypadku tańszego menu.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – GRUDZIEŃ 2018
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

 

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 28.01.2019
Aktualizacja: 29.01.2019