W grudniu 2021 r. Sheraton Grand Krakow zakończył remont lobby i restauracji głównej. – Włoska restauracja Anima to stylowa przestrzeń, doskonała kuchnia, autorskie koktajle i niedzielne brunche – podsumowuje zmiany Paweł Mroziak, dyrektor sprzedaży i marketingu hotelu.

Anima to po włosku dusza. To nawiązanie do charakteru restauracji w Sheraton Grand Krakow. Klimat tworzy autentyczna kuchnia komponowana przez włoskiego szefa kuchni Alessio Pitzalisa. Swoją karierę rozwijał między innymi w hotelu Atlantis na Bahamach. Także czwartkowe Aperitivo i wnętrze wyposażone w dizajnerskie włoskie meble. Składa się z przestrzeni restauracyjnej, miejsca do pracy – tak zwanego Community Table z gniazdkami do prądu i światłem punktowym – a także baru. To realizacja misji „Meet, Work & Relax” hoteli Sheraton na cały świecie.
Za projektem architektonicznym lobby i Animy stoi londyńskie studio MKV Design. Od lat projektuje wnętrza hoteli na całym świecie. Za co wielokrotnie zostało nagrodzone, między innymi w prestiżowym konkursie Gold Key Awards.
ŚWIAT HOTELI – LISTOPAD-GRUDZIEŃ 2021
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<
Anima – menu
W karcie Animy znajdziemy przekąski, zupy, foccacie i panini, pasty, risotto, pizzę i typowe włoskie mięsne i rybne dania główne oraz desery. Wybór jest duży, a każde danie przygotowane tak, jakby cała uwaga była skupiona na nim.
Aby podkreślić włoski styl restauracji, co dwa tygodnie począwszy do 11 lutego organizowane będą włoskie Aperitivo. Poza 11 lutego, pierwszym włoskim wieczorem z muzyką na żywo i walentynkowymi motywami, Aperitivo będą odbywać się w czwartki. W godzinach 18:00-20:00 goście napiją się włoskiego piwa lub frizzante oraz spróbują włoskich przekąsek i antipasti. A to wszystko przy akompaniamencie muzyki na żywo.
Niedzielny brunch nie jest częstą inicjatywą na kulinarnej mapie Krakowa. Tym chętniej hotel zdecydował się na ogłoszenie, że od 27 lutego zaprosi gości raz w miesiącu na prawdziwą niedzielną ucztę. W menu znajdą się m.in. włoskie wędliny. Wędzone i peklowane ryby. Dania na ciepło i bogaty wybór deserów. A także interaktywne stacje gastronomiczne, takie jak stoisko z makaronami i risotto, a także świeżo otwieranymi ostrygami. Wybornym daniom akompaniować będą włoskie wina, autorski poncz i piwo beczkowe.

O Sheraton Grand Kraków
Dzięki gruntownemu remontowi pokoi gościnnych i sal konferencyjnych, który odbył się w 2016 roku i lobby, a także restauracji głównej, hotel może poszczycić się znakomitymi warunkami wypoczynku. A jeśli do tego dodamy, że dysponuje basenem, sauną i siłownią i zlokalizowany jest nad Wisłą, tuż obok Wawelu, to można śmiało powiedzieć, że to idealny produkt zarówno dla gości biznesowych, jak i tych, którzy spędzają w Krakowie czas wolny.
Źródło: Sheraton Grand Kraków

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.