Restauracja Belvedere z ofertą walentynkową

Z myślą o parach poszukujących kulinarnych wrażeń szef Sebastian Olma skomponował pięciodaniowe menu degustacyjne w wersji klasycznej i wegetariańskiej, które obowiązuje jedynie 14 i 15 lutego.

Lubię tworzyć dania, które po kilku dniach znikają z karty na zawsze. To mój sposób na podarowanie gościom unikalnego doświadczenia. Najlepiej wspomina się to, co niepowtarzalne – wyjaśnia szef kuchni.

Dlatego foie gras z truflowym brioche, kremu cydrowego z parmezanem, zimowego dorsza z szampanem, fig z żurawiną na kruchym cieście czy gorącej czekolady z mrożonymi truskawkami i chili będzie można spróbować w Restauracji Belvedere tylko 14 i 15 lutego.

Selekcja win przygotowana z myślą o lutowym menu, opiera się na produktach niewielkich polskich winnic.
Nie tylko wina serwowane w Restauracji Belvedere pochodzą od lokalnych dostawców. Przywiązanie do regionalnych produktów sprawia, że każda pozycja dedykowanego menu, tworzona jest z wykorzystaniem sezonowych warzyw i owoców od zaprzyjaźnionych rolników i sadowników.

Polska tradycja kulinarna to również polska gościnność, która w Belvedere ma kształt powitalnego koktajlu Bell Martini. Aromat marakui, słodycz wanilii i nuta alkoholu tworzą kompozycję, która nastraja gości na pozostałą część wieczoru.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – LISTOPAD / GRUDZIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.