Restauracja George Sand w greckiej odsłonie

Udostępnij artykuł
MCC Mazurkas wraz z szefem kuchni  Mariuszem Pietrzakiem zachęcają wszystkich do podróży kulinarnych. W związku z tym proponują przeniesienie się do innej części gastronomicznego świata. Na  jesienne dni zaplanowali słoneczną Grecję. 

Październik z kuchnią grecką w Restauracji George Sand w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel to kolejna odsłona cyklu „Kuchni Świata”. Rozpoczął się on we wrześniu prezentacją potraw z Tajlandii. Autorskie dania szefa kuchni są inspirowane przede wszystkim kuchnią śródziemnomorską oraz fascynacją Mariusza Pietrzaka podróżami – bliskimi, jak i tymi w bardzo odległe rejony naszego globu. Propozycje kulinarne zyskują wśród gości restauracji coraz większe uznanie. Na jesienne dni Restauracja George Sand proponuje wyjątkowe smaki i potrawy kuchni greckiej.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – WRZESIEŃ 2018
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Każdy z gości znajdzie w menu greckim coś dla siebie. Wegetarianie na pewno będą zachwyceni m.in. autorską wersją pasty z bakłażana i sera feta lub sakiewkami ze szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami na grillowanym halloumi. Zwolennikom potraw mięsnych proponowany jest tradycyjny talerz grillowy. Na miłośników ryb czeka filet z dorady z risotto bazyliowym przyrządzony na sposób grecki. Wszystkim zaś jednogłośnie szef kuchni poleca deser – ciasto filo pieczone w syropie z pianką z sera feta i musem figowym z sosem z cytryny.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 10.10.2018
Aktualizacja: 10.10.2018