Restauracja L’enfant Terrible zmienia się w Brawo! Bis!

Udostępnij artykuł
To nie tylko nowa nazwa, ale również inny format miejsca. Szefem kuchni warszawskiej restauracji niezmiennie pozostaje Michał Bryś. Goście mogą odwiedzać Brawo! Bis! od 1 kwietnia.

Twórcy deklarują, że to nie będzie zwykła restauracja, a dom, w którym oprócz wspaniałego jedzenia pojawi się też rozrywka kulturalna. Znajdzie się tu miejsce na spektakle teatralne, warsztaty, koncerty, spotkania z twórcami i wiele innych form artystycznych.

Poprzedni koncept funkcjonował od pięciu lat i znalazł się w przewodniku Michelin oraz Gault & Millau. Menu w restauracji zmieniane było zgodnie z porami roku, a dania tworzone  z sezonowych świeżych produktów. Funkcjonowała opcja menu a’la carte oraz degustacyjnego.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – LUTY – MARZEC 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

W Brawo!Bis! zjemy na przystawkę zupę porowo-ziemniaczaną z rozmarynem oraz podpiekaną pajdę z domowego chleba z trzema rodzajami dodatków. W ramach dania głównego przygotowano kołacza na dzikich drożdżach w czterech odsłonach, np. z długo pieczoną karkówką ze świni rasy puławskiej, paprykę piklowaną, z czteromiesięcznym serem Bursztyn i wędzonym majonezem paprykowym oraz ragout z policzków wołowych z warzywami korzeniowymi, pikantną konfiturą z pieczonych jabłek z pajdą domowego chleba. Na deser serwowane jest ciasto migdałowe z lodami kawowymi i sernik czekoladowy z galaretką śliwkową oraz lodami sernikowymi.

 

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.