Restauracja Marilor w Zakopanem zaprasza gości

Udostępnij artykuł

12 lutego ruszyła nowa Restauracja Marilor. Mieści się w zabytkowej, zakopiańskiej Willi Marilor, przy ul. Kościuszki 18, obok Nosalowy Park Hotel & Spa.

Restauracja Marilor to autorska propozycja nowoczesnej i lekkiej kuchni polskiej z nutą światowych inspiracji i bogactwem lokalnych składników.

Jasne wnętrza pełne zakopiańskiej historii, z nowoczesnym sznytem i niezobowiązująca atmosferą emanują dobrą energią. Zapraszają, by znaleźć radość ze wspólnych chwil przy jedzeniu. Wnętrze restauracji pełne jest zakopiańskich akcentów. Starych plakatów, a także widocznych na głównej ścianie reprodukcji obrazów Zofii Stryjeńskiej, nawiązujących do klimatu zabytkowej Willi Marilor i jej długiej historii.

Restauracja Marilor – menu

W menu znajdą się lekkie dania z jagnięciny, ryb, najlepszego polskiego drobiu, a także specjalnej sezonowanej wołowiny. Na uwagę zasługują Tapasy. Dlatego, że będą komponowane każdego dnia z najlepszych, regionalnych składników. W karcie zadbano też o propozycje dań dla wegetarian.  Wina i desery, w tym własnej roboty domowe lody czy eklerki, będą dopełnieniem posiłku.

W restauracji Marilor zapach wypiekanego na miejscu chleba zaprasza, by poczuć się jak w domu. Dodatkowo chleb będzie można kupić na miejscu dla siebie lub przywieźć jako prezent z podróży do Zakopanego.

Restauracja Marilor mieści się w zabytkowej, zakopiańskiej Willi Marilor, przy ul. Kościuszki 18. Jest czynna codziennie od 13:00 – 22:00.

ŚWIAT HOTELI – LISTOPAD-GRUDZIEŃ 2021
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione

Opublikowano: 11.02.2022
Aktualizacja: 14.02.2022