Rusza Pascal Box

Udostępnij artykuł

To pierwszy z zaplanowanych formatów konceptu gastronomicznego Pascal Franchise uruchamianego na podstawie umowy inwestycyjnej zawartej z Pascalem Brodnickim przez spółkę Food & Friends Polska, której założycielami są Jan i Marek Rogala. Na PascalBox.pl można już zarezerwować pięć posiłków dziennie z dostawą do domu. To pierwszy catering pudełkowy promujący podejście z ograniczoną liczbą subskrypcji w celu utrzymania stałej i najwyższej jakości dań oraz świadomego planowania zakupu składników. Posiłki dostępne są w eko-pudełkach z pulpy trzcinowej oraz papierowych torbach.

Setki autorskich potraw zostały podzielone na linie: domowo, światowo i energia. Istnieje także opcja samodzielnego wyboru menu à la carte na podobieństwo doświadczenia z najlepszych restauracji. Sercem dań są sosy. Ceny zaczynają się od 1899 złotych miesięcznie.

Pascal Brodnicki od lat promował światową kuchnię domową i inspirował do dobrego jedzenia na co dzień. Zawsze chciał działać na większą skalę i dotrzeć do jak największej liczby domów nie tylko przez “gotowanie na ekranie”, ale też poprzez zapewnienie powszechnej dostępności wygodnego jedzenia #convenientfood. PascalBox to popisowe przepisy Pascala zgromadzone przez lata pracy szefa kuchni, gospodarza programów kulinarnych i podróżnika. Dzieli się również daniami znanymi z domowej kuchni jego Babci oraz Mamy. W cateringu Pascala jedną z najważniejszych ról odgrywają składniki – zawsze świeże i najwyższej jakości.

Pascal Poleca albo a’la carte

Przyjemność podniebienia potrzebuje braku kompromisów. W podejściu do jakości produktów nie ma skrótów. Piękne przepisy powstają tylko z prawdziwych plonów i przetworówmówi Pascal Brodnicki.

Ponadto w daniach Pascala Brodnickiego to sosy są sercem smaku. Filozofia sosów leży u podstaw kuchni francuskiej. Są smakowym filarem popisowych potraw. W daniach PascalBox pojawiają się sosy znane i zaskakujące, a także domowe i światowe.

Klient decydujący się na PascalBox ma możliwość wyboru pomiędzy menu #PascalPoleca oraz menu à la carte. W ramach pierwszego menu wyróżnione zostały trzy linie: domowo, światowo oraz energia. Każda z nich składa się z kompozycji dań wyselekcjonowanych przez Pascala Brodnickiego. Drugi wybór, menu à la carte, to restauracyjne doświadczenie z opcją samodzielnego wyboru 5 posiłków spośród minimum 15 zaproponowanych na każdy dzień.

PascalBox działa z poszanowaniem dla planety. Posiłki dostarczane są w eko-pudełkach z pulpy trzcinowej, dzięki czemu zawierają 20 razy mniej sztucznych tworzyw od klasycznych opakowań. Z kolei papierowe torby na pudełka z posiłkami można dalej wykorzystywać do dowolnych domowych celów. Dodatkowo system subskrypcji i ograniczonej liczby zamówień pozwala świadomie planować zakupy, a tym samym przyczynia się do drastycznego zmniejszenia ilości marnowanego jedzenia.

Catering PascalBox dostarcza do prawie 3000 miejscowości w całej Polsce, a ceny zaczynają się od 1899 złotych miesięcznie.

Rynek Gastronomiczny w Polsce – RAPORT 2022
>> Kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Opublikowano: 20.09.2022
Aktualizacja: 20.09.2022