Ruszył Caterfly – cateringowy marketplace dla biznesu

Udostępnij artykuł
Startup ma ułatwić proces zamawiania jedzenia na konferencje, spotkania i inne wydarzenia biznesowe. Aktualnie usługa dostępna jest w Warszawie, a w ciągu kilku miesięcy pojawi się także w największych polskich miastach.

 

Polski rynek gastronomiczny jest już wart ponad 18,5 mld zł. Aż 25 proc. tej kwoty stanowią usługi cateringowe, które co roku notują kilkuprocentowy wzrost. Okazuje się, że ten obszar jest łakomym kąskiem nie tylko dla dostawców żywności, ale i dla firm technologicznych, przenoszących proces zamówień do kanałów online. Ten trend postanowił wykorzystać Caterfly. Startup chce uprościć dotychczasowy sposób korzystania z usług cateringowych. Za pomocą kilku kliknięć umożliwi klientom zamówienie wysokiej jakości jedzenia, dopasowanego do indywidualnych potrzeb.

– Dzisiejsi konsumenci mają bardzo wysokie oczekiwania względem produktów, usług i doświadczenia zakupowego. Wyraźnie widać to także w usługach cateringowych. Polacy przyzwyczaili się już do zamawiania jedzenia do domu przez aplikacje mobilne. Teraz chcemy im pokazać, że równie łatwe i wygodne może być zamawianie cateringu na spotkania biznesowe – komentuje Karol Lasota, Interim CEO w Caterfly.

Jak działa Caterfly? – Przypuśćmy, że musisz dostarczyć catering dla 50 osób na spotkanie firmowe. Przeszukujesz więc oferty online, dzwonisz do potencjalnych dostawców czy piszesz do nich maile i czekasz na odpowiedź. My sprowadziliśmy ten proces do zaledwie paru kroków. Wystarczy wejść na stronę, wybrać odpowiadającą nam ofertę i potwierdzić zamówienie – wyjaśnia szef Caterfly.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – LUTY – MARZEC 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Co jeszcze wyróżnia Caterfly? Jak mówi Karol Lasota istotnym walorem dla startupu jest zaplecze technologiczne oraz doświadczony zespół. – Startup został zbudowany przez Daftcode, polskiego venture buildera. Choć działamy jako samodzielna firma, to cały czas możemy liczyć na szerokie wsparcie. Mamy dostęp do autorskich technologii i wiedzy o pozyskiwaniu finansowania, a także pomoc w rekrutacji i marketingu czy aspektach prawnych. To na starcie daje nam dużą przewagę konkurencyjną – dodaje.

Już dziś na platformie Caterfly klienci mają do wyboru zróżnicowaną ofertę cateringu – od finger foodów i menu śniadaniowego przez lunche aż po kolacje. W planach jest też dalszy rozwój. – Chcemy systematycznie rosnąć. Prowadzimy rozmowy z kolejnymi partnerami. W najbliższych miesiącach chcemy też rozszerzyć swoją działalność o następne polskie miasta. Wierzymy w sukces projektu, zwłaszcza, że oferta Caterfly jest korzystna dla wszystkich zainteresowanych stron. Dostawcy otrzymują dodatkowy kanał sprzedaży, a konsumenci – intuicyjne i transparentne narzędzie do zarządzania cateringiem na spotkania biznesowe – mówi Karol Lasota.

Caterfly jest polską firmą wprowadzającą na rynek nową jakość zamawiania cateringu biznesowego. Startup ułatwia dostarczanie poczęstunku w różnej formie na wszelkie okazje biznesowe. Dzięki współpracy jedynie ze sprawdzonymi dostawcami gwarantuje najwyższej jakości usługi, dopasowane do indywidualnych potrzeb klientów.

Więcej informacji na stronie https://caterfly.pl/

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 27.03.2019
Aktualizacja: 27.03.2019