W maju i czerwcu marka wspiera klientów w procesie budowania formy i kondycji na lato. Lokale firmy w ramach akcji specjalnej Menu 4YOU oferują cztery oddzielne linie zróżnicowanych i zbilansowanych posiłków, które wraz z aktywnością fizyczną pomogą w przygotowaniu się do wakacyjnych rekreacji.
Maj i czerwiec to ostatni dzwonek dla tych, którzy chcą popracować nad swoją formę przed letnim, plażowym (lub podobnym) wypoczynkiem. Aktywność fizyczna to połowa sukcesu. Potrzeba jeszcze zróżnicowanej, zbilansowanej diety. Podczas tych dwóch miesięcy przygotowań Sodexo oferuje klientom aż cztery dedykowane linie posiłków, których wspólnym mianownikiem jest pożywność i kulinarna kreatywność.
- Vege – dania dla miłośników tego, co roślinne i różnorodne – w wydaniu wegetariańskim i wegańskim – stworzone w oparciu o receptury wypracowane w ramach udziału Sodexo w kampanii RoślinnieJemy, organizowanej przez Stowarzyszenie Otwarte Klatki;
- Vitality – lekkie, zbilansowane posiłki – pełne witamin i minerałów – ze szczególnym uwzględnieniem gotowanych warzyw;
- Energy – potrawy będące bogatym źródłem białka i węglowodanów, dające zastrzyk energii do sportowych wyzwań;
- Greeny – sałatki z sezonowych warzyw – skomponowane z dbałością o mnogość dodatków.
– Szykując się do tegorocznego lata, w dalszym ciągu eksplorujemy « zieloną stronę » naszej oferty gastronomicznej. Stawiamy na różnorodność, dzięki czemu każdy znajdzie coś pożywnego dla siebie, jednocześnie promując aktywność fizyczną, która w połączeniu z racjonalną dietą stanowi podstawę dobrego zdrowia i samopoczucia – mówi Katarzyna Rogalska, head of food platform, Sodexo Polska.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – KWIECIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.