Spółka zależna Sfinks Polska z umową na przejęcie Meta Seta Galareta i Meta Disco

Udostępnij artykuł
Jak poinformowano 10 kwietnia, Shanghai Express – spółka zależna Sfinks Polska – zawarła z Cafe Contact umowę nabycia praw związanych z konceptami “Meta Seta Galareta” i “Meta Disco” za 500 tys. zł.

Na Shanghai Express zostają przeniesione prawa własności intelektualnej, prawa i obowiązki do wybranych lokali prowadzonych dotychczas przez Cafe Contact w ww. konceptach (trzy lokalizacje), z tym że co do jednego z nich przeniesienie praw nastąpi po zgłoszeniu takiego żądania przez Shanghai (do tego czasu Shanghai będzie jego podnajemcą) oraz przenosi własność środków trwałych i wyposażenia z powyższych lokali. Umowa przewiduje dla Cafe Contact trzyletni zakaz konkurencji obejmujący działalność w konceptach konkurencyjnych do wskazanych powyżej.

 

Jak czytamy w informacji: ” W tej samej dacie zawarta została pomiędzy Emitentem i Shanghai a osobą fizyczną pełniącą dotychczas funkcję członka zarządu Cafe Contact (menadżer) trójstronna umowa o współpracy dotycząca rozwoju sieci “Meta Seta Galareta” i “Meta Disco” i powołania menadżera do zarządu Shanghai . Wysokość wynagrodzenia Menadżera z tytułu realizacji powyższej umowy uzależnione będzie w szczególności od realizacji przez Shanghai ustalonego planu rozwoju biznesu dla powyższych konceptów (obejmującego w szczególności otwarcie nowych lokali) oraz generowanych wyników. Okres obowiązywania powyższej umowy został określony na IV kwartał 2019 roku z możliwością przedłużenia jej obowiązywania na czas nieokreślony”.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – LUTY – MARZEC 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k. Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 15.04.2019
Aktualizacja: 15.04.2019