Subway już na 30 stacjach Lotosu

Udostępnij artykuł
W połowie maja br. w Pruszkowie przy ul. Poznańskiej 24 otwarto kolejną restaurację amerykańskiej sieci. Jeszcze w tym półroczu do tego grona dołączą następne lokalizacje. Lotos umacnia tym samym swoją pozycję największego franczyzobiorcy na rynku.

Lotos konsekwentnie rozszerza współpracę z siecią restauracji Subway. Koncern zarządza obecnie 30 restauracjami. Ponad jedna trzecia z nich funkcjonuje przy autostradach i drogach ekspresowych. Bary sandwiczowe są obecne przy autostradzie A1 (MOP Krzyżanów Wschód i Zachód, MOP Rowień), autostradzie A2 (MOP Police, MOP Łęka), autostradzie A4 (MOP Rudka, MOP Oleśnica, MOP Witowice, MOP Kozłów, MOP Rachowice), a także przy drodze S8 (Emilianów) i S7 (MOP Suchedniów). Współpraca rozwijana jest wszędzie tam, gdzie istnieje potencjał do urozmaicenia stacyjnego menu.

W obszarze pozapaliwowym Lotos kładzie szczególny nacisk na rozwój oferty gastronomicznej Cafe Punkt. Sukcesywnie wprowadza nowe produkty na stacjach własnych oraz rozszerza menu na nowych stacjach franczyzowych. Wraz z początkiem maja, na zmodernizowanej stacji Lotos w Redzie, uruchomiono sprzedaż kanapek i przekąsek przygotowywanych na miejscu w autorskim koncepcie „Stacja Smaku”.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – KWIECIEŃ  2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Kolejne otwarcia zostały zaplanowane w Gdańsku, Wrocławiu oraz w ramach obiektów zlokalizowanych przy trasach szybkiego ruchu – autostradzie A4 (MOP Wysoka), drodze S3 (MOP Sitno) oraz przy autostradzie A6 z Polski do Niemiec (MOP Kołbaskowo).

Wszystkie działające restauracje Subway można znaleźć w atlasie stacji paliw sieci Lotos.

Subway to amerykańska sieć tzw. restauracji szybkiej obsługi. Obecnie to największa na świecie sieć pod względem liczby lokali, globalnie posiada ponad 44.500 restauracji w 110 państwach, z czego w Polsce działa około 130 restauracji.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 17.05.2019
Aktualizacja: 17.05.2019