Szafy grzewcze od Winston

Udostępnij artykuł
Firma z  siedzibą w Louisville (Kentucky, USA) od ponad pięćdziesięciu lat produkuje sprzęt gastronomiczny. Urządzenia produkowane przez Winston, to m.in. frytownice ciśnieniowe, piece konwekcyjno-parowe, a także szafy do przetrzymywania żywności w odpowiedniej  temperaturze i wilgotności.

Czasy pandemii i wszechobecność COVID-19 to prawdziwe wyzwanie dla branży gastronomicznej. Łańcuchy dostaw żywności na całym świecie musiały ulec zmianie. W rzeczywistości wpłynęło to bardzo niekorzystnie na branżę gastronomiczną. Wszyscy starają się odnaleźć w nowej rzeczywistości. Winston również musiał opracować nowe metody dla funkcjonowania zakładu produkcyjnego.

Pojawiły się  wyzwania związane z zachowaniem rozsądnych terminów realizacji zamówień w sytuacji, gdy na przykład nie wszyscy  dostawcy komponentów pracują w takim systemie jak przed pandemią. Także szkolenie i wspieranie partnerów dystrybucyjnych i  klientów jest dostosowane do nowej sytuacji.

Firma więc  pracuje pełną parą również teraz w czasach pandemii. Urządzenia oferowane przez Winston  wspierają klientów w utrzymaniu dystansu społecznego i w bezpiecznym serwowaniu żywności.

Niezwykle aktywny stał się firmowy kanał na YouTube: Winston Foodservice. W czasach dystansu społecznego, a co za tym idzie również ograniczonych możliwości bezpośredniego kontaktu z klientami, filmy na YouTube okazały się pomocne. Można z nich nauczyć się gotować, a także dowiedzieć jak przetrzymać we właściwych warunkach prawie każdy rodzaj ugotowanej żywności. Filmy także instruują jak programować i serwisować poszczególne urządzenia z oferty Winston.

Dodatkowo została przygotowana Wirtualna Kuchnia, w której odbywają się spersonalizowane prezentacje, a także pokazy gotowania. Wirtualna Kuchnia umożliwia użytkownikom końcowym wirtualne przebywanie w doskonale wyposażonej  kuchni testowej, bez opuszczania ich bezpiecznego miejsca pracy. Niezależnie od tego jaki rodzaj działalności gastronomicznej prowadzi klient, zawsze może liczyć na wsparcie i pomoc ze strony Winston.

Branża gastronomiczna zmienia się bardzo dynamicznie, czasem z dnia na dzień. Przystosowanie się do zmian ma kluczowe znaczenie dla przetrwania. Zmiany konsumenckiego zachowania i ich preferencje wywierają  presję na operatorów, dlatego niezbędne jest  myślenie poza konwencjonalnymi schematami. Winston zawsze jest gotowy na sprostanie takim wyzwaniom.

Szafa grzewcza CVap®

Szafy grzewcze Winston cieszą się bardzo dobrą opinią wśród klientów. Została w nich wykorzystana technologia kontrolowanej pary, czyli zastosowano tutaj stałą kontrolę jej ilości i nasycenia. Dzięki temu przetrzymywana w tych szafach żywność jest przez długi czas świeża, produkty zachowują optymalną wilgotność, a także pożądany smak.

Do produkcji tych szaf zastosowano  wysokiej jakości konstrukcję stalową, a także  pełną izolację z każdej strony. Do łatwej obsługi szafy służą tylko dwa pokrętła sterujące:

– FOOD TEMP DIAL – umożliwia precyzyjną kontrolę temperatury żywności w zakresie od 32 do 82 ° C;

– FOUR TEXTURE DIAL – służy do zadania odpowiednich parametrów dla zachowania walorów i tekstury żywności;

W szafie zainstalowano wentylator promieniowy, który  zapewnia doskonałe warunki dla zachowania odpowiedniej  jakości żywności nawet przy częstym otwieraniu drzwi.

RYNEK DOSTAWCÓW HORECA W POLSCE – RAPORT 2021
> zapoznaj się z pełnym wydaniem <
Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie Rynek-Dostawcow-HoReCa-RAPORT-2021.png

Szafa do przechowywania CVap® HOV7-14SP (z opcjonalnymi szklanymi drzwiami) zapewnia dużą pojemność na małej przestrzeni kuchni. Jest prawie o 10 cm węższa niż największa szafa Winston do przechowywania. Nadal może pomieścić tyle samo szuflad: 14 pełnych pojemników. HOV7-14SP to więcej niż tylko podgrzewana obudowa, jest to pełnowymiarowa szafa wyposażona w:

– elementy sterujące C-Touch,

– programowanie bezprzewodowe CVap,

– pobierania danych HACCP  na USB, możliwość przełączania na konwekcję, zainstalowania sondy, jeśli wymagane jest dokładniejsze monitorowanie temperatury.

Szafa ta jest dostosowana do przetrzymywania warzyw, ryżu, smażonych i pieczonych potraw, hamburgerów, pieczywa.

Potrawy z chrupiącą  skórką pozostają kruche, a wilgotne – wilgotne.

Możliwość utrzymania niskich temperatur i stabilnej wilgotności, pomaga przyspieszyć proces wzrostu ciasta drożdżowego przeznaczonego do wypieku pieczywa.

Co to jest CVap?

Mówiąc najprościej, CVap lub  inaczej – technologia kontrolowanej pary, to jest opatentowany podwójny system ogrzewania, który wykorzystuje połączenie ciepła wilgotnej pary i suchego powietrza do kontrolowania temperatury i tekstury żywności.

Szafy Winston serii CVap są idealne do przechowywania gorących, świeżo ugotowanych  potraw, do czasu aż przyjdzie czas ich serwowania. Technologia CVap® łączy w sobie niesamowitą precyzję utrzymania temperatury przygotowanych  potraw wraz z kontrolowaniem ich chrupkości lub miękkości.

Warto też pamiętać, że szafa CVap znacznie obniża stres w kuchni. Przygotowane wcześniej  potrawy czekają w idealnych warunkach, nie tracąc na jakości, na odpowiedni moment, kiedy kucharz jest gotowy na ich  wydanie.  

Szafy Winston na terenie Polski są dostępne poprzez handlowców z firmy Koree, handlowy@koree.pl. Zapraszamy do współpracy!

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 19.04.2021
Aktualizacja: 19.04.2021