Taste Masters po raz pierwszy w Polsce

Udostępnij artykuł
Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska wraz z Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie organizują  wydarzenie kulinarne. Wzorem zainicjowanego przez kolegów z Austrii eventu, cieszącego się niezwykłym uznaniem i popularnością wśród wiedeńskich foodies, polscy smakosze będą mieli okazję spróbować dań przygotowanych przez 50 najciekawszych szefów kuchni w Polsce.

2 dni – po 25 dań dziennie – degustacje znakomitych win i piw – warsztaty smaku

Wśród gotujących szefów takie gwiazdy jak legendarny Kurt Scheller, Robert Sowa, zwycięzca Top Chefa Martin Gimenez Castro, zwyciężczynie Masterchefa Beata Śniechowska i Magdalena Nowaczewska, bohaterowie noża i ekranu Andrzej Polan, David Gaboriaud, Aleksander Baron, Adam Chrząstowski, a także wielu innych wyśmienitych szefów. Każdy z nich przygotuje jedno ze swoich ulubionych dań, a wszystko w atmosferze wysmakowanego pikniku w pięknej Villi Intrata i przyległym zabytkowym parku.

Bilet upoważnia do degustacji wszystkich dań, próbowania win i piw oraz udziału w warsztatach smaku.  Każdego dnia swoje propozycje zaprezentuje 25 szefów –  12 w pierwszej połowie dnia i kolejnych 13 po południu. Wydarzenie startuje o 10.00, ostatnie danie zostanie wydane o 19.00.

Bilety w cenie 150 PLN za jeden dzień lub 250 PLN za dwa dni są dostępne do nabycia TUTAJ. 
Więcej informacji o Taste Masters na profilu Gault&Millau Polska na Facebooku. 

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – KWIECIEŃ  2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 25.04.2019
Aktualizacja: 25.04.2019