W lodziarnio-kawiarniach w drugiej części lata pojawią się sezonowe smaki lodów. Wśród nich znajdą się zarówno te znane i wyczekiwane przez gości – lody różane oraz sorbet ze śliwek, jak i zupełnie nowe lody – mango-kokos.
Gdy świeci słońce, a na dworze panuje upał, nie ma nic przyjemniejszego, niż wieść o nowym smaku lodów, szczególnie, że mango-kokos to kompozycja, która doskonale wpisuje się w wakacyjny klimat. To pierwsze kremowe lody w historii lodziarnio-kawiarni, które łączą w sobie dwa smaki! W dodatku są całkowicie wegańskie – mówi Małgorzata Grycan, współwłaścicielka marki Grycan – Lody od pokoleń. Mamy także coś dla wielbicieli naszych sezonowych klasyków – Lody Różane oraz Sorbet ze Śliwek. Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia lodziarnio-kawiarni i spróbowania naszych specjałó.
Lody mango-kokos to nowość w ofercie lodziarnio-kawiarni Grycan – lody od pokoleń. Przygotowane na bazie dojrzałego mango i napoju kokosowego z dodatkiem wiórków kokosowych. Są wegańskie i nie zawierają laktozy. Mają również obniżoną zawartość cukrów, a swoją słodycz zawdzięczają syropowi z agawy oraz dodatkowi ksylitolu i maltitolu.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE maj – czerwiec 2022
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<
Lody różane i sorbet ze śliwek to sezonowe smaki. Te pierwsze powstają z płatków róży, specjalnie zbieranych na zaprzyjaźnionej plantacji. Aby zachowały swój smak i aromat są zasypywane cukrem. Sorbet ze śliwek to intensywnie owocowy smak, który powstaje tylko z dojrzałych śliwek.
Nowości dostępne są od sierpnia we wszystkich lodziarnio-kawiarniach, w sprzedaży na kulki – zarówno na miejscu, jak i na wynos.
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.