Tropikalna nowość oraz letnie klasyki u Grycana

Udostępnij artykuł

W lodziarnio-kawiarniach w drugiej części lata pojawią się sezonowe smaki lodów. Wśród nich znajdą się zarówno te znane i wyczekiwane przez gości – lody różane oraz sorbet ze śliwek, jak i zupełnie nowe lody – mango-kokos.

Gdy świeci słońce, a na dworze panuje upał, nie ma nic przyjemniejszego, niż wieść o nowym smaku lodów, szczególnie, że mango-kokos to kompozycja, która doskonale wpisuje się w wakacyjny klimat. To pierwsze kremowe lody w historii lodziarnio-kawiarni, które łączą w sobie dwa smaki! W dodatku są całkowicie wegańskie – mówi Małgorzata Grycan, współwłaścicielka marki Grycan – Lody od pokoleń. Mamy także coś dla wielbicieli naszych sezonowych klasyków – Lody Różane oraz Sorbet ze Śliwek. Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia lodziarnio-kawiarni i spróbowania naszych specjałó.

Lody mango-kokos to nowość w ofercie lodziarnio-kawiarni Grycan – lody od pokoleń. Przygotowane na bazie dojrzałego mango i napoju kokosowego z dodatkiem wiórków kokosowych. Są wegańskie i nie zawierają laktozy. Mają również obniżoną zawartość cukrów, a swoją słodycz zawdzięczają syropowi z agawy oraz dodatkowi ksylitolu i maltitolu.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE maj – czerwiec 2022
>> kliknij, aby zapoznać się z pełnym wydaniem <<

Lody różane i sorbet ze śliwek to sezonowe smaki. Te pierwsze powstają z płatków róży, specjalnie zbieranych na zaprzyjaźnionej plantacji. Aby zachowały swój smak i aromat są zasypywane cukrem. Sorbet ze śliwek to intensywnie owocowy smak, który powstaje tylko z dojrzałych śliwek.

Nowości dostępne są od sierpnia we wszystkich lodziarnio-kawiarniach, w sprzedaży na kulki – zarówno na miejscu, jak i na wynos.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 03.08.2022
Aktualizacja: 03.08.2022